• Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen
  • Peter van Veen

Opnieuw een dreun voor aangeslagen GVVV

VEENENDAAL Hoeveel klappen kan een ploeg nog verwerken; dat is een vraag die momenteel speelt in het kamp van GVVV. Na het tragische ongeluk van Joey Snijders liep de ploeg vorige week al tegen een gevoelige nederlaag aan en zaterdagmiddag werd er zelfs verloren van hekkensluiter Excelsior Maassluis. Op het eigen sportpark werd het 0-1 en liepen de irritaties bij de thuisploeg hoog op.

 

Jeroen van der Veer

 

Na het zoveelste balverlies riep verdediger Bart Hulsbos zijn aanvaller Ismail Ouaddouh tot de orde, die met handgebaren duidelijk liet merken hier niet van gediend te zijn. De dribbelaar kwam vervolgens ook niet meer terug in de tweede helft, maar de wissel zorgde niet voor het gewenste schokeffect. ,,Het was vandaag een wanvertoning", sprak linksback Taoufik Adnane dan ook na afloop.

 

Daar was geen woord van gelogen, want tegen Excelsior Maassluis werd alleen in de eerste minuut een kans gecreëerd. Na een uitstekende voorzet van Ouaddouh, kon Simon Brouwer de bal niet tegen de touwen koppen. ,,Scoor je die, dan win je met ruime cijfers. In het begin had ik er echt veel vertrouwen in, maar dit vloeide tijdens de wedstrijd weg", somberde Adnane. ,,We speelden tegen onszelf en tegen de irritaties."

 

Vooral de onmacht in de aanval was schrijnend om te zien. Sherwin Grot was amper aanspeelbaar en liet in enkele kansrijke posities de bal keer op keer van zijn voet stuiteren. Ook de flankspelers kwamen met hun individuele acties maar niet langs hun tegenstander en gebeurde dit wel, dan was de voorzet niet op maat. ,,Het is niet meer het GVVV van vroeger", aldus een eerlijke Adnane. ,,Voorheen kon je nog wel eens een tegentreffer incasseren, omdat je wist dat je er toch wel drie ging maken. Nu moet je alles op alles zetten om de nul te houden en maar hopen dat we een keer tot scoren komen."

 

Dat scoren deden de spelers wel op de donderdag training. Zo werd de slotpartij met maar liefst 7-1 verloren, waarna een waarschuwing van trainer Assink volgde. ,,Hij zei ons dat het vijf voor twaalf was en dat het echt anders moet. Op een training met zulke cijfers verliezen mag niet, maar blijkbaar namen enkele spelers de waarschuwing niet serieus. Vandaag voetbal je wel redelijk, maar tot de zestien hield het op."

 

Tijd om te treuren is er niet, want dinsdag wacht IJsselmeervogels. Een ploeg, die net als GVVV, in de hoek zit waar de klappen vallen. ,,Ik snap de supporters wel dat ze ongerust worden. Wij als spelers balen er ook van, maar er gebeurt de laatste tijd te veel. Een overwinning tegen Vogels zou daarbij zeker helpen en daar moeten we echt voor gaan. Hoe spijtig het ook is, maar het is nu zaak om ons veilig te spelen. Hopelijk gaat nu iedereen dat beseffen, want ik heb het idee dat dit niet bij iedereen het geval is."