• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Onzeker Veenendaal hoopt na winst omhoog te kunnen kijken

VEENENDAAL De punten koesteren, de wedstrijd snel vergeten en vertrouwen tanken door het feit dat er gewonnen is. Dat is advies van Veenendaal-trainer Arco van Elst na de overwinning op DEV Doorn. De thuisploeg won met minimaal verschil en liet overduidelijk niet zijn beste voetbal zien. ,,We hebben niet aan klantenbinding gedaan."

Jeroen van der Veer 

Een ploeg zonder al te veel zelfvertrouwen raakt snel in paniek en dat was bij Veenendaal ook zo. In de eerste helft had het geen kind aan DEV Doorn en was het de betere. Veenendaal had de bal, gaf niets weg en creëerde zo nu en dan nog een goede kans. Toch werd één daarvan pas in de slotfase van de eerste helft benut. 

Na knap terugleggen van Stephan van Grootveld kon Gert-Jan Snijders de bal tegen het net knallen. ,,Toen dacht ik echt dat wij het rustig konden uitspelen", aldus Arco van Elst. ,,Zij zakten in en lieten ons het spel maken. Stiekem ging ik er vanuit dat het twee of drie tegen nul werd."

Echter moest de ploeg van Van Elst dan wel blijven voetballen en dat gebeurde in de tweede helft niet. Het was niet om aan te zien en het foutenfestival zorgde ervoor dat diverse supporters eerder naar huis gingen. 

In de slotfase moest Veenendaal zelfs nog oppassen dat een wanhoopspoging van DEV Doorn er niet invloog, maar dit gebeurde niet. De verdediging stond namelijk vrij stabiel en Veenendaal beschikt over een uitstekende keeper die naar de naam Guido Prins luistert. ,,Ik vind het belangrijk dat de verdediging als een huis staat. Daarom staat Jeroen Veens daar bijvoorbeeld. Vandaag gaven we bijna niets weg, al waren we op het middenveld wel erg onrustig. Onnodig, want zo gevaarlijk was DEV niet."

Door de driepunter kijkt Veenendaal weer voorzichtig omhoog en hoopt Van Elst dat zijn ploeg met meer lef en vertrouwen kan gaan spelen. ,,Vorig jaar was het echt goed en dat wil dit seizoen nog niet lukken. Dat heeft allemaal te maken met vertrouwen, dus hopelijk helpt deze winstpartij daarbij. Verder moeten we deze pot maar snel vergeten."