• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Onverwachte opsteker voor VCV

VEENENDAAL De vrouwen van VCV hebben zaterdag een uitstekende prestatie geleverd tegen koploper Vives. In de eigen hal wonnen de dames met 3-1 en daardoor bungelt het niet langer meer op de laatste plaats.

Jeroen van der Veer

Het zeer jonge VCV heeft tot nu toe een opmerkelijk seizoen. Grote pieken worden afgewisseld met diepe dalen en daardoor is het maar moeilijk te pijlen hoe ver de volleyballers eigenlijk zijn. De spelers zijn jong, talentvol en gretig, maar dit zorgt er ook voor dat er zo nu en dan onnodig wordt verloren. Eigenlijk is het dit seizoen nog geen een keer weggespeeld, maar stond VCV voor dit weekend wel kansloos op de laatste plaats.

VERRASSING Tja, en dan komt ook nog eens de koploper op bezoek. Peter Spoelstra moest eerlijk bekennen dat hij er vooraf een hard hoofd in had, maar werd positief verrast door zijn speelsters. Na twee nederlagen achter elkaar van 4-0, wisten de speelsters op te krabbelen en zichzelf te belonen met punten.

,,In de eerste set keken we al vrij snel tegen een achterstand van zo'n tien punten aan en dan begin je toch wel te twijfelen aan een goede afloop", aldus Spoelstra na de wedstrijd. ,,Maar we kregen steeds meer grip op de wedstrijd en wonnen uiteindelijk met 25-19."

BOUWEN De ommekeer was hét bewijs dat VCV mentaal ijzersterk is en goed met tegenslagen kan omgaan. Al het gehele seizoen winnen ze nét niet, maar blijft de sfeer in de groep prima. ,,Dat is het mooie aan deze dames. We beseffen dat we moeten bouwen. Onze groep is jong en heeft zelfs spelers van het tweede team. Veel speelsters komen uit de jeugd en voor hen is het heel anders dan bij de vrouwen. Toch zie je dat we stappen maken en het is mooi dat zaterdag de beloning kwam."

SETPOINTS TEGEN Toch ging dit weekend de tweede set met 14-25 naar de bezoekers en toch was VCV opnieuw niet van slag. Ook niet toen Vives in de derde set op 19-24 diverse setpoints kreeg. ,,Wij wisten deze allemaal ongedaan te maken en uiteindelijk met 27-25 te winnen. Typerend voor de groep, die opnieuw bewijst met tegenslagen te kunnen omgaan."

IETS TASTBAARS Deze mentale opsteker gaf de vrouwen vleugels en de tegenstander een klap. Hierdoor kon VCV ook de vierde set naar zich toetrekken en werd de koploper vrij overtuigend verslagen. ,,Hierdoor stijgen wij weer een paar plaatsen op de ranglijst en staat alles dicht bij elkaar. We hebben nu denk ik alle ploegen gehad en het is duidelijk dat we meekunnen met dit niveau. Het kan echter bij ons alleen nog maar beter gaan. We groeien met de week en ik ben dan ook blij dat deze overwinning tastbaar is."

GOEDE SERIE Spoelstra zei dan wel elke week dat het vooruitgang zag, maar deze winstpartij moet de vrouwen écht vleugels gaan geven. Aankomend weekend wacht de nieuwe koploper en dus opnieuw een mooie uitdaging: ,,We hebben nu bewezen dat we de nummer één kunnen verslaan. Hopelijk lukt het ons om een goede serie neer te zetten en ons definitief te nestelen in de middenmoot."