• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Nipte zege SKF in eerste zaalwedstrijd

VEENENDAAL Bijna ging het voor SKF nog fout aan het einde van de eerste zaalwedstrijd tegen Sporting Trigon. Een 24-20 voorsprong werd nog bijna verspeeld. Maar toen het laatste fluitsignaal klonk, kon er opgelucht worden ademgehaald. Met een eindstand van 24-23 konden de eerste twee punten van het zaalseizoen worden bijgeschreven.

 

Michel Keulstra 

 

TE GRAAG Maar makkelijk ging het zoals gezegd niet. De thuisploeg was de betere, kwam vaak ook op een voorsprong van meerdere doelpunten, maar kwam nimmer in veilige haven. Constant kon Sporting Trigon weer de aansluiting vinden. ,,Laten we het er op houden dat er veel spanning bij de spelers was voor de eerste zaalwedstrijd van dit seizoen. Ze wilden heel graag. Te graag kun je ook zeggen en dat is ook weer niet bevorderlijk voor het spel", zo weet Steven Brink, trainer van de SKF korfballers.

Maar wanneer het moeizaam gaat, zijn er meerdere oorzaken te benoemen. Ook de tegenstander krijgt de complimenten van Brink: ,,We speelden vandaag tegen een taaie tegenstander. De laatste wedstrijd op het veld wonnen we vrij gemakkelijk van hun. Zij konden dus vrijuit spelen en dat deden ze ook. Daarnaast waren ze ongelooflijk effectief. In sommige periodes ging bij hen elke mogelijkheid in de korf. Daar moet je Sporting Trigon de complimenten voor geven."

RUIMTE VOOR VERBETERING Toch wil de trainer van de Veenendaalse ploeg vooral naar zijn eigen ploeg kijken. ,,We kwamen steeds op voorsprong, maar we hadden vandaag niet de discipline om die voorsprong te behouden of uit te breiden. Daarvoor speelden we te mat en te apathisch. Dat zag je ook in de duels. Onze tegenstander was daarin gretiger en dan ga je het moeilijk krijgen."

Ondanks de overwinning ziet Brink dus nog genoeg ruimte voor verbetering. ,,We zijn blij met de overwinning, maar er is nog veel werk te verrichten wanneer we ook de komende wedstrijden willen blijven winnen. Wat dat betreft was deze wedstrijd heel leerzaam."