Nico van Laar van VVA'71 naar Scherpenzeel

ACHTERBERG Nico van Laar verruilt deze zomer VVA'71 voor vv Scherpenzeel. De verdediger maakt dit seizoen weinig minuten bij de hoofdklasser uit Achterberg en besloot een stapje terug te doen.

Nico van Laar maakte als 16-jarig talent zijn debuut in het eerste elftal van VVA. Dat was in de vierde klasse met Eddy Morren als trainer. De opmars van de vierde klasse naar de hoofdklasse maakte de onlangs 26 jaar geworden Achterberger dus als speler helemaal mee. Met ongetwijfeld als sportief hoogtepunt het belangrijke doelpunt (de kopgoal waarmee het 2-1 voor VVA'71 werd) in de tegen Go Ahead Kampen met 3-2 gewonnen nacompetitiewedstrijd op 2 juni 2012 waarmee promotie naar de hoofdklasse werd afgedwongen.

Bij VVA'71 is de centrale verdediger nu aan zijn derde seizoen op hoofdklasse niveau bezig. In de eerste twee seizoenen was er dertig keer een basisplaats in competitieduels voor de gewaardeerde en sympathieke speler die op 10-jarige leeftijd bij VVA'71 kwam voetballen. Dit seizoen, onder trainer Johan de Man, was er in de competitie nog geen enkele basisplaats en beperkte de rol van de selectiespeler zich tot een aantal reserverollen en slechts twee invalbeurten.

De drang om elke week lekker een wedstrijdje te spelen en de vooruitzichten voor komend seizoen hebben, na goed overleg, geleid tot de beslissing dat Nico van Laar komend voetbalseizoen geen deel meer uitmaakt van de eerste elftalselectie. Hij maakt de overstap naar derdeklasse vv Scherpenzeel. Zo houdt hij ook meer tijd over voor andere zaken, zoals zijn studie.

Eerder werd al bekend dat Khalid Marbouh (DTS Ede) en Leo van Eem (Valleivogels) na dit seizoen kiezen voor een andere club. Derde doelman Bas van den Berg zal eveneens komend seizoen geen deel uitmaken van de A-selectie. De inwoner van Leusden kende, om medische redenen, een ongelukkige seizoensstart en gaat op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging.