• Simon Brouwer zoals mensen hem kennen; altijd met een grote glimlach.

    Ted Walker

'Natuurlijk ga ik het missen'

VEENENDAAL Zij mooiste duel speelde Simon Brouwer op 14 mei 2016 tegen Rijnsburgse Boys en de GVVV-middenvelder nam tegen diezelfde ploeg ook afscheid van zijn thuispubliek. Toeval bestaat niet, dat blijkt maar weer. Voor de inmiddels 34-jarige is de cirkel rond en na 12 seizoenen GVVV is er een einde gekomen aan de samenwerking tussen de twee. ,,Ik neem afscheid van iets moois, maar krijg er iets fantastisch voor terug."

Jeroen van der Veer

Met twee doelpunten in zijn laatste GVVV-duel sloeg Simon Brouwer op gepaste wijze het mooie GVVV-boek dicht en is zijn blik op de toekomst gericht. De sympathieke dertiger wordt in de zomer voor het eerst vader van een meisje en dat is prioriteit nummer één. ,,Het was dan ook niet moeilijk om de beslissing te maken om bij GVVV te stoppen", duidt Brouwer, die volgend seizoen in de vierde of derde klasse gaat spelen bij VVA Achterberg.

LOYAAL Als Brouwer wordt gevraagd hoe hij de periode bij GVVV wil omschrijven, komen er veel momenten naar voren. De verloren beslissingswedstrijd tegen Spakenburg, het tragische ongeluk van Joey Snijders, het ontslag van Erik Assink, de promotie naar de tweede divisie door zijn twee treffers... het is eigenlijk te veel om allemaal op te noemen.

,,Pas nu je beseft dat het klaar is, denk je nog meer aan dat soort momenten terug. Het waren echt fantastische jaren, die ik niet had willen missen. Veel jongens speelden jarenlang bij elkaar en het werd een vriendengroep. Stuk voor stuk hadden we meer kunnen verdienen bij andere clubs, maar waren loyaal naar elkaar en GVVV. Dat zegt toch alles?"

KIPPENVEL De wedstrijd tegen Rijnsburgse Boys, die met 2-1 werd gewonnen en waardoor GVVV naar de tweede divisie ging, blijft Brouwer altijd bij. ,,Ik was dat seizoen lang geblesseerd en net op tijd fit. Als je dan twee keer mag scoren; geweldig. Die video kijk ik nog minimaal één keer per maand en krijg dan nog altijd kippenvel bij de beelden. Die wedstrijd was onvergetelijk."

KIKKERS Het ongeluk van Joey Snijders en het ontslag van Erik Assink waren de zwarte bladzijdes in het GVVV-boek voor Brouwer. ,,En natuurlijk het mislopen van de titel. In een hotel slapen was achteraf gezien geen goede optie. Zeker niet als die omringd is door kikkers."

Nu kan Brouwer erom lachen, maar het is wel een smet op zijn tijd in Veenendaal. ,,Op het hoogste niveau is deze groep nooit kampioen geworden, terwijl het er zeker in heeft gezeten."

VADERSCHAP Nu is het tijd om af te zwaaien. VVA Achterberg wordt een nieuw hoofdstuk in het voetbalboek. ,,Ik ga de club, mijn medespelers, de mensen bij GVVV en het topniveau zeker missen. Ik ben echter wel blij dat ik straks van het drie keer in de week trainen af ben en natuurlijk die beloftenploegen. Verschrikkelijk vond ik dat. "

De inkt van het GVVV-boek is nog niet eens opgedroogd of de pen kan opnieuw worden gepakt. Het schrijven van geboortekaartjes wordt hetgeen wat Brouwer samen met zijn partner in de zomer kan gaan doen. ,,Ik verheug mij enorm op het vaderschap. Het is spannend, maar super bijzonder. "