Naïef VVA'71 verliest van Eemdijk

ACHTERBERG ,,We voetballen in balbezit prima, maar zijn te naïef op de beslissende momenten." Veel meer woorden had hoofdtrainer Johan de Man niet nodig om de wedstrijd van zijn VVA'71 te beschrijven. Het is eigenlijk elke week hetzelfde verhaal en dat vind de oefenmeester frustrerend. Ook tegen Eemdijk was het weer hetzelfde liedje en ging het met 2-0 onderuit.

 

Jeroen van der Veer

 

De wedstrijd was slechts 40 tellen oud, toen Eemdijk de voorsprong wist te pakken. Daarna pakte VVA'71 het op en ging het voetballen, alleen deed het niets met het balbezit. Tot aan de zestien was het goed, maar werd de trekker nooit overgehaald. ,,Aan de bal behoren we tot de beste ploegen in de hoofdklasse. Alleen koop je daar niets voor en moet je in verdedigend- en aanvallendopzicht doortastender zijn."

 

Toch behoudt de trainer hoop en ziet hij nog veel mogelijkheden. ,,Het vertrouwen is er, nu moeten we gewoon toeslaan. Gelukkig spelen we wel goed voetbal, anders werd het wel heel bedroevend. Het is nu gewoon wachten op de ommekeer."