• Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker
 • Ted Walker

Mooiste applaus bij Sportgala voor twee afwezigen

VEENENDAAL In een bomvol Sporthal West zijn sporters zaterdagavond op het Sportgala in het zonnetje gezet. Tijdens de 27ste editie kreeg niet een prijswinnaar het mooiste applaus, maar waren het Maarten Stuivenberg en het jongere broertje van Mark Hamersma die de handen hard op elkaar kregen.

Jeroen van der Veer

Want dat sporters ook dalen kennen, werd duidelijk tijdens de verder feestelijke avond. Zo kwam vorige week naar buiten dat topatleet Maarten Stuivenberg strijd tegen de verschrikkelijke ziekte kanker en daar stond NOS-presentator Sjoerd van Ramshorst bij stil. Na zijn woorden klonk er een gigantisch applaus vanuit de zaal.

De 22-jarige reageerde via whats-app aan deze krant toen hij hoorde over de steunbetuiging uit de Veenendaalse sportwereld: ,,Wow, ik vind dit echt heel erg gaaf. Zeker nu ik er zelf ook niet bij kon zijn, omdat ik plekken met veel mensen moet vermijden. Ik krijg er vanaf de bank bijna kippenvel van."

SPORTMAN Een ander groot sportman ontbrak vrijdagavond ook op het Sportgala. Zo kon Mark Hamersma niet aanwezig zijn omdat de triatleet te maken heeft met een depressie. Om die reden had de topsporter zijn jongere broertje naar Sporthal West gestuurd en die vond het belangrijk om de volgende boodschap te delen: ,,Als sporter heb je topmomenten, maar ook dieptepunten. Mark heeft momenteel een terugval van een depressie. Hij is op de weg terug en ik ben trots dat ik hier voor hem kan staan. Mark komt sterker terug."

Hamersma viel in de categorie Sportman van het jaar echter niet in de prijzen. Die eer ging naar Botic van Zandschulp. De tennisser wist afgelopen jaar Nederlands kampioen te worden en mocht zichzelf ook lid van het Davidscup team noemen. ,,Twee jaar geleden begon ik met niets en nu heb ik vrijwel alles meegemaakt", sprak hij trots. ,,Nu is mijn doel om fit te blijven en ik wil de Grand Slam halen."

TROTS Tussen de bekendmakingen door werden er video's getoond met alle Veenendaalse hoogte- en dieptepunten. Andermaal werd duidelijk dat de gemeente over veel talent beschikt. Sportwethouder Engbert Stoobosscher: ,,Wij kunnen daar trots op zijn. Naast de topprestaties, is ook de installatie van de nieuwe glijbaan in het zwembad een hoogtepunt. Of de aanleg van nieuwe kunstgrasvelden. De faciliteiten worden steeds beter."

SPORTTALENT JONGEN Dat Veenendaal oog heeft voor alle sporten, werd duidelijk bij de categorie Sporttalent. Zo kreeg CP-doelman Ramon Pater uit handen van Rob Barel de prijs Sporttalent van het jaar bij de jongens. ,,Hij is een voorbeeld voor iedereen", was het oordeel van het juryrapport. ,,Hij laat zien hoe je met een beperking om kunt gaan."

Presentator Sjoerd van Ramshorst voegde daar aan toe: ,,En hij is een van de weinige Nederlandse voetballers die wel op een Europees toernooi schitterde", doelend op Paters deelnamen aan het WK in Argentinië.

ROTTERDAM Bij de meisjes ging de prijs naar Nawal El Amouri. De kleine kickbokser won voor dit gala alles wat ze kon winnen en door de prijs 'sporttalent van het jaar' ontglipte haar geen enkel eermetaal. ,,Het kan niet beter", glunderde het talent. ,,Ik kan helaas niet meer in Veenendaal trainen omdat ik hier uitgeleerd ben. Door mijn moeder en haar vriend word ik elke keer naar Rotterdam gebracht. Daar wil ik mij verder ontwikkelen en nog veel beter worden."

VRIJILLIGERS Sporters kunnen niet zonder steun van anderen en daarom werden ook de vrijwilligers niet vergeten. Zo werden enkele van hen in het zonnetje gezet, waaronder Bert Vos van tafeltennisvereniging SKF. ,,Wij zijn de gezelligste en mooiste club van Nederland, dus daar ben ik graag. Er wordt bij ons ook bier gedronken en daarom ben ik denk ik vrijwilliger van het jaar: ik kan alle biersoorten uit elkaar halen."

JAN VAN DE POL BOKAAL Nadat balkunstenaar Sheriff Hiloui enkele schitterende trucs aan de zaal liet zien, onthulde de freestyle voetballer met een rake trap dat Gerard Heijnen de Jan van de Pol-bokaal verdiende. ,,Deze prijs krijgt een mooi plekje in mijn woonkamer", aldus de totaal verbaasde Heijnen, die bij Unitas veel werk verrichten en ook bij grote sportevenementen altijd van de partij is. ,,Dit betekent heel veel voor mij. Ik kende Jan van de Pol goed, heb veel met hem hardgelopen. Ik draag deze prijs dan ook graag aan hem op."

SPORTVROUW Bo de Groot had geen enkele concurrentie en ontving de prijs Sportvrouw van het jaar. De categorie schrappen wilde niemand bij de jury, want de prestaties van de survival-koningin waren groot.

CAMPINGTAFELTENNIS De tafeltennisjongens van SKF werden vervolgens gekroond tot jeugdsportploeg van het jaar. Voor het eerst sinds de jaren zeventig wist een team van deze vereniging landskampioen te worden en daarom was Sjoerd van Ramshorst blij dat hij niet bij deze kanjers op een vakantiepark bivakkeerde. ,,Dan word ik met campingtafeltennis volledig van de tafel gespeeld."

FANTASTISCH SEIZOEN Op eigen grond pakte VCV de laatste prijs van de avond. De volleybalheren begonnen met helemaal niets en werden landskampioen doordat ervaren spelers opstonden en er een uitstekende coach -Hans Seubring- voor de groep kwam te staan. Inmiddels staat het Veenendaalse volleybal weer helemaal op de kaart en dat is hun verdienste.

Zij versloegen dan ook DOVO en VZC en daar was Wouter Pilon uiteraard blij mee. ,,25 jaar geleden is het voor mij op dit veldje allemaal begonnen", doelend op Sporthal West. ,,Het is dan ook super gaaf om nu, met deze jongens, deze prijs te krijgen. Ik ben die jongens enorm dankbaar voor een fantastisch seizoen."

 

*Later volgen foto's