• Jeroen van den Berg

Momenteel stopt niemand Joshua Patrick en DOVO

VEENENDAAL Het lukt verenigingen in de derde divisie maar niet om Joshua Patrick en DOVO af te stoppen. De ploeg van Gert Kruys is in vorm en heeft met de snelle Patrick een speler die er wekelijks bovenuit steekt. Ook tegen Eemdijk was het weer raak en scoorde de aanvoerder van de Veenendaler vier keer. DOVO won uiteindelijk met 1-5. ,,Ik krijg nu de aandacht, maar door het team en de vleugelspelers kon ik scoren. Zij verdienen ook de complimenten."

Jeroen van der Veer

Het zijn woorden van een echte aanvoerder. De kleine man in de voorhoede neemt zijn ploeg op sleeptouw en staat er wanneer hij er moet staan. Tegen Eemdijk dus ook op het moment dat de Veenendalers het lastig hadden.

Door treffers in de 35ste en 38ste minuut bracht Patrick zijn totaal op dat moment op 15. Nog voor rust kwam echter de spanning terug in de wedstrijd, maar opnieuw scoorde de spits. ,,Die treffer, net na rust, brak Eemdijk."

Doordat de man in vorm al drie treffers achter zijn naam had, gunde hij Nassir Maachi een strafschop bij een 1-3 stand. De aanvaller faalde, waarna Patrick zelf niet lang daarna de 1-4 maakte. Maachi maakt na een uur spelen zijn misser goed door de 1-5 te produceren. ,,We draaien momenteel lekker", glundert Patrick. ,,Ook ikzelf. Vorig jaar maakte ik er zestien en nu sta ik al op zeventien treffers voor de winterstop."