• GVVV

'Misschien is deze blessure wel goed voor me'

VEENENDAAL ,,Misschien heb ik deze blessure wel nodig om mijn kijk op het leven te veranderen", spreekt Rodny Hofman vanaf zijn bank. Hij heeft nu tijd zat om na te denken en daardoor vallen bepaalde puzzelstukjes nu wel op zijn plaats.

Jeroen van der Veer

Natuurlijk had de gifkikker van GVVV de blessure liever niet gehad. Nu kan hij niet meer op de rechtsback-positie zijn rushes langs de lijn maken en ook de sportschool is opeens een 'no go' voor de voetballer. Een afgescheurde voorste kruisband in zijn knie is de boosdoener en daardoor staat hij nu maanden aan de kant. ,,Het klinkt gek, maar misschien had ik dit wel nodig. Jarenlang had ik niet te klagen wat betreft blessures en ging alles vanzelf. Dit doet mij realiseren dat niets vanzelfsprekend is en ga ik straks het spelletje en het leven meer waarderen."

KNVB-BEKER Zijn leed gebeurde allemaal in het bekerduel tegen FC Dordrecht. Na enkele minuten kwam de back verkeerd terecht en volgde een botsing met de tegenstander. ,,Ik was net terug van een blessure aan mijn knie. Ze konden al die tijd niet ontdekken wat het was en na een herstelperiode kon ik eindelijk weer spelen. Toch ging het mis en dat had ik direct door."

Niek Oosterlee, de trainer, zei na afloop dat de schuld bij hem lag. Hij had Hofman moeten temperen en op de bank moeten houden. Zelf wil de rechtsback daar niets van weten. ,,Dan was het die week daarna mis gegaan. Het was een kwestie van tijd dat mijn kruisband kapot ging."

OP DE REM Een operatie volgde en daardoor ligt Hofman nu gestrekt op de bank. ,,Privé ging het de laatste tijd ook niet top en probeerde ik afleiding te zoeken om bepaalde tegenslagen te vergeten. Echter ben ik erachter gekomen dat tegenslagen in het leven je sterker maken als je ze onder ogen durft te komen. Dat is soms moeilijk, maar wel goed. Ik kan nu rustig nadenken."

In een goede vriend als Tom Oostinjen vindt Hofman steun. Zijn voormalig ploeggenoot heeft dezelfde blessure gehad en daardoor begrijpen ze elkaar. ,,Ik wil het liefst nu de sportschool in en mijn bovenlijf trainen, maar dat heeft geen zin. Dat begrijpt Tom als geen ander en daarbij geeft hij mij waar nodig advies. Daarnaast heb ik een klein select groepje mensen om me heen gebouwd die weten wat het juiste is voor mij en mijn lichaam."

HERSTELLEN Als de vraag komt of Hofman erover heeft nagedacht om te stoppen met voetbal, wordt hij bijna boos. ,,Doe eens normaal. Ik ben 29, heb altijd goed voor mijn lichaam gezorgd en ga sterker terugkomen. Mijn beste jaren moeten nog komen."

Toch neemt hij alle tijd voor zijn herstel, want er zijn zat voorbeelden waarbij spelers te snel begonnen. ,,Men kan denken wat ze willen, maar ik luister alleen naar mijn eigen lichaam. Dit seizoen speel ik niet meer en of ik nou over 9, 10 of 12 maanden weer op het veld sta, boeit mij niet. Ik wil eerst volledig herstellen en dan pas weer aan voetbal denken."