• Foto: Jeroen van der Veer/BDU

Minnebreuker en Veenendaal gaan met elkaar door

VEENENDAAL Het contract van hoofdtrainer Chris Minnebreuker is bij Veenendaal met één seizoen verlengd. Na meerdere gesprekken, waarin vooral gesproken werd over de toekomst, volgde al snel de handtekening van beide partijen. ,,De club en ik hebben vertrouwen in elkaar."

Jeroen van der Veer

Met Minnebreuker speelt Veenendaal momenteel in de derde klasse en het eerste elftal doet dit niet onverdienstelijk. Zo staat het na de promotie momenteel in de middenmoot, al moet het wel voorzichtig naar beneden kijken. ,,Wij zien dit jaar als leerjaar. De jongens moeten wennen aan het niveau en ik moet zeggen dat ze dit goed oppakken. Wij hebben een jonge groep en dan is het vaak alles of niets. Het bestuur beseft dit ook, waardoor wij niet snel in paniek raken. Iedereen weet dat wij hele goede wedstrijden met minder goede kunnen afwisselen."

Een stabiele derdeklasser worden, dat is de doelstelling die de trainer heeft meegekregen voor volgend seizoen. Toch is dit nog toekomstmuziek en wil de oefenmeester eerst dit jaar in stijl afsluiten. ,,We hebben Veenendaal weer aardig op de kaart gezet, alleen zijn wij er nog niet. Dit seizoen moeten we in de derde klasse blijven."

Daarna volgt een kunstgrasveld voor de Veenendaalse club, wat opnieuw een belangrijke stap voor de gehele vereniging betekent. ,,Hier kunnen veel mooie dingen gebeuren en wij zijn hard op weg om Veenendaal hogerop te krijgen. Ik ben blij dat ik daar een onderdeel van mag zijn. We hebben tijdens de gesprekken ook al voorzichtig gesproken over een derde seizoen; dat geeft onze ambitie wel aan, lijkt mij."

ANDRE QUINT Naast de contractverlenging van Minnebreuker, was er nog meer positief nieuws voor de Veenendaalse derdeklasser. Het wist Andre Quint aan te trekken voor het tweede elftal. De trainer komt over van de A1 van DOVO en was vorig seizoen trainer van het eerste elftal van Veenendaal. ,,In het tweede zitten bij ons veel talenten en het is dan noodzaak een uitstekende trainer voor die groep te hebben. Met Quint is deze gevonden", aldus een tevreden Minnebreuker. ,,Ook hiermee zie je dat de club echt vooruit wil."