• Mourad Marbouh doet veel voor FC De Heuvelrug.

    Privebezit Marbouh

'Met dreamteam op vakantie'

VEENENDAAL Mourad Marbouh (29) is al lang betrokken bij FC de Heuvelrug. Achter en voor de schermen doet hij veel en een zaalvoetbalwedstrijdje spelen doet hij graag. Volgend jaar is hij op het veld te vinden bij DOVO, maar nu geeft hij een kijkje in de selectie van zaalvoetbalploeg FC de Heuvelrug.

Jeroen van der Veer

Hoe is jouw wedstrijdvoorbereiding? ,,Na het werk snel naar huis voor een sportmaaltijd (bakje espresso met een heerlijke plak boterkoek). Even snel nog wat spelers en teammanager Moslim Kadri ophalen om vervolgens een kwartier voor de wedstrijd snel om te kleden."

Aan welke teamgenoot of -genoten vertrouw je jouw autosleutels niet toe? ,,Haroun Maalem, die heb ik nooit auto zien rijden en doet alles met het openbaar vervoer. En uiteraard onze Moslim Kadri a.k.a Moss the Boss. Die fietst liever dan dat hij rijdt (stiekem kan hij ook gewoon helemaal niet rijden, maar sssst niet doorvertellen)."

Met wie kan jij een mooie vakantie hebben? ,,Het zou een dreamteam zijn, bestaande uit mooiboy Aslam Benbouker, Bilal Hakkam onze gezellige herrieschopper en de enige echte levende babbelbox Osman Aboker. Ossie werkt op een Duracell-batterij, die stopt niet met praten. Ik moet ook chef-kok Moestapha Saidi, onze Gordon Ramzy, niet vergeten mee te nemen. Last but not least Mo Madien; wat is een goede vakantie zonder goede verslaggeving voor later?"

Wie is het meest ijdel? ,,Easy; Aslam Benbouker. Die gozer doet na de wedstrijd altijd zijn haar. Zelfs als hij daarna direct naar huis rijdt. Als hij in zijn Bumba-pyjama naar bed gaat, moet volgens mij zelfs zijn haar goed zitten."

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? ,,Hij is al genoemd; Moss the Boss. Onze Moslim is de grote baas. Hij regelt alles voor ons en kan ook streng zijn. Nog even en hij roept 'geeeeeef acht'.

Wie is het lievelingetje van de trainer? ,,Dat is uiteraard ons toptalent Bilal Tmim. Een jongen met de potentie om een hele goede zaalvoetballer te worden."

Met wie zou jij een dag willen ruilen? ,,Ik denk met onze trainer en tevens docent Hicham Saidi. Een dagje gek gemaakt worden door een groep puberende jongeren, lijkt dat je niet heerlijk?"

Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp? ,,Trainer Hicham Saidi natuurlijk en ook Mo Madien laat geregeld van zich horen."

Tegenover wie wil jij op de training absoluut niet staan? ,,Tegenover Anass Lahnine, echt een vervelend mannetje. Is sterk aan de bal en loopt veel."

Wie is de dj in jullie team en wat vind je van zijn smaak? ,,Aslam Benbouker presenteert zichzelf graag als MC en denkt dat hij een goede smaak heeft. In werkelijkheid valt dat vies tegen. Als je naar dj Khalid Ouled Ahmed gaat luisteren dan ben je weer voor even terug in de jaren 90. Die gozer houdt van old-school nummers. Nee, ik denk toch dat Moslim Kadri de beste dj is! Een mix van nieuwe en oude nummers; maar allemaal goed."

Even vragen aan... is een sportrubriek van VeenendaalseKrant.nl. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team/selectie.