• BDUmedia

Martijn Budding vierde op NK wielrennen in Ede

VEENENDAAL Martijn Budding uit Veenendaal is zondagmiddag vierde geworden op het NK wielrennen in Ede. In de sprint op de Arnhemseweg kwam hij als vijfde over de streep, maar nummer twee Danny van Poppel werd gedeklasseerd omdat hij volgens de jury in de sprint teveel van zijn lijn afweek. Daardoor schoof Budding nog een plekje op in de eindstand. Fabio Jakobsen werd Nederlands Kampioen.

,,Als je mij van tevoren had gevraagd of ik tevreden was geweest met een vierde plaats, had ik direct getekend. Achteraf gezien baal ik wel een beetje, omdat je een halve fietslengte tekort komt voor het podium'', keek Martijn Budding terug op het NK wielrennen.

De 223,4 kilometer lange wedstrijd stond lange tijd in het teken van een kopgroep van negen renners. Daarbij zat ook de teamgenoot van Budding, Luuc Bugter van Beat Cycling Club. Diep in de laatste ronde werd de kopgroep ingerekend doordat Jumbo-Visma volle bak in de achtervolging ging.

Na de laatste bocht volgde een eindsprint waarin Fabio Jakobsen de sterkste was. Moreno Hofland en Bas van der Kooij completeerden het podium. Budding werd vierde.

,,Voor de laatste bocht zat ik in het wiel van Fabio Jakobsen. Een sprinter van dat niveau kon ik niet volgen. Ik ben ook geen pure sprinter, maar meer een puncheur. Ik ging in het laatste stukje in de slipstream van de anderen mee. Dat word je eerst vijfde, maar na de diskwalificatie van Danny van Poppel vierde. Uiteindelijk ben ik daar meer dan tevreden mee. Het was het maximale resultaat. Ik bleef een topper als Cees Bol toch voor'', constateerde de geboren Veenendaler. ,,Ik ga nu met een tevreden gevoel twee weken uitrusten in Spanje. Daarna wil ik de goede lijn van dit seizoen voorzetten."