• Mourad Marbouh

  Ted Walker
 • Peter van Veen
 • Ted Walker
 • De 2-0 in de maak door Dennis van Meegdenburg

  Ted Walker
 • Dennis van Meegdenburg blij na de 2-0. Scheveningen baalt.

  Ted Walker
 • Ted Walker
 • GVVV zocht kansen en vond deze.

  Ted Walker
 • Olivier Pilon omspeelt de keeper van Scheveningen en scoort de 1-0

  Ted Walker
 • Olivier Pilon nadat hij de 1-0 scoorde

  Ted Walker
 • Dennis van Meegdenburg scoorde 2x in de wedstrijd tegen Scheveningen.

  Ted Walker

Marbouh geniet bij winnend GVVV

VEENENDAAL Hij sliep de dag voor zijn basisdebuut slecht, maar na de 3-0 overwinning op Scheveningen kon GVVV-speler Mourad Marbouh breeduit lachen. Hij schakelde zijn man uit, kon mee in het positiespel en groeide steeds beter in de wedstrijd. ,,Ik denk dat ik vandaag wel een zeven op mijn diploma heb gescoord", knipoogde de sympathieke Veenendaler.

Jeroen van der Veer

Door een schorsing van Taoufik Adnane kon de van VVA'71 overgekomen gifkikker in de basis starten. Reden genoeg voor trainer De Wolf om Marbouh vroegtijdig te vertellen dat hij tegen Scheveningen linksback zou spelen.

Het bericht gaf Marbouh de bevestiging dat hij afgelopen winterstop de juiste keuze heeft gemaakt. Nadat VVA'71 failliet verklaard werd, kon de linkspoot naar meerdere verenigingen. Het werd jeugdliefde GVVV; de club waar hij als tiener ook al speelde. ,,Van de storm uit Achterberg ben ik naar de rustige oceaan van Veenendaal", beschrijft Marbouh bijna poëtisch zijn overgang.

Dat hij in een warm bad is gekomen, bleek uit het vertrouwen die zijn teamgenoten in hem hadden. Marbouh moest tegen Scheveningen zichtbaar in de wedstrijd groeien, maar na een perfecte sliding in de vijfde minuut, gooide hij alle zenuwen van zich af. ,,Mijn taak was om mijn man uit te schakelen en vanuit daar mee te voetballen. Door de steun van mijn teamgenoten is dat volgens mij aardig gelukt", sprak hij met een glimlach van oor tot oor.

Tegen Scheveningen had GVVV het vooral in de eerste helft lastig en daarbij zorgde de grabbelende doelman Johan Jansen ook niet voor de zekerheid die het nodig had. Desondanks wist Olivier Pilon tien minuten voor de rust te profiteren van een fout bij de bezoekers, waardoor GVVV met een 1-0 voorsprong de rust in kon gaan.

Na rust had de thuisploeg zijn zaakjes beter voor elkaar. Bart Hulsbos moest nog wel één keer de bal van de lijn halen, maar daarna liet Dennis van Meegdenburg zien waarom hij door De Wolf niet werd gewisseld. ,,Tijdens de wedstrijd zei hij mij dat ook", bekende de Wolf na afloop. ,,Zijn letterlijke woorden waren: 'ik scoor nog, dus wissel mij nog maar niet.'

Eerst schoot de 41-jarige spits na 70 minuten vanaf de zestien koelbloedig raak en tien minuten daarna kreeg hij van Danny de Leeuw een niet te missen kans; 3-0. ,,Het is heerlijk om in dit team te spelen", glundert Mabouh. ,,Allemaal goede voetballers en ik ben dan ook dankbaar dat ik nu al zoveel minuten mag maken. De overwinning zorgt ervoor dat het een perfecte dag is."