• Fc de Heuvelrug

Marbouh (FC de Heuvelrug) gote man bij degradatiekraker

VEENENDAAL De degradatiekraker in de hal is door FC de Heuvelrug gewonnen. De zaalvoetballers moesten woensdagavond tegen Volendam spelen, een ploeg die twee punten boven hen stonden, en wisten overtuigend met 7-3 te winnen. ,,Het was een spannende wedstrijd met veel druk, maar de jongens gingen er goed mee om en hebben geheel terecht de drie punten hier in Veenendaal gehouden."

Jeroen van der Veer

Het was even schrikken toen de bezoekers al snel op voorsprong kwamen, maar door treffers van  Haroun Lemaalem en Mourad Marbouh ging de ploeg van coach Hicham Saidi met een voorsprong de rust in. Een snelle 2-2 volgde, waarna opnieuw Marbouh toesloeg en de Veenendalers op voorsprong schoot. 

De spanning groeide en de kleine foutjes kropen er aan beide kanten in. Debutant Aron de Koning bracht echter wat meer rust in het kamp van FC de Heuvelrug en zorgde voor de 4-2. Na de treffer van opnieuw Marbouh leken de punten binnen en ging de thuisploeg met meer rust spelen. Doelman Mohamed Madien hield zijn ploeg enkele keren goed op de been en in de omschakeling maakte Marbouh zijn vierde van de avond. Het slotakkoord was voor Khalid Ouled Ahmed; 7-3. 

Volgende week wacht FC de Heuvelrug een uitwedstrijd bij middenmoter AC Kingdom, wil FC de Heuvelrug echt uit de degradatiezorgen komen en omhoog kijken dan moet er ook daar een resultaat geboekt worden.