• Wim Verzijl

Mannen SKF lijken degradatie niet meer te kunnen ontlopen

VEENENDAAL Waar het vrouwenteam van SKF tot op heden volgens verwachting presteert, zijn er zorgen bij het mannenteam. In een vooruit gespeelde wedstrijd tegen Scyedam hoopte SKF zaterdag zoveel mogelijk punten te pakken. De mannen kwamen echter niet verder dan een 3-7 nederlaag, waardoor de kans op handhaving verkeken lijkt. Het vrouwenteam behaalde op zondag een overwinning op TTV Lybrae Heerlen.

De tegenstander van de tafeltennisvrouwen trad aan in hun sterkste opstelling. De bezoekers plaatsten daarnaast hun sterkste speelster, Li Nan Sun, op de derde positie zodat zij niet hoefde aan te treden tegen Carla Nouwen, de kopvrouw van SKF. Aan de zijde van SKF wist Nouwen haar twee wedstrijden tegen Sharon Janssen en Rachel Gerarts in winst om te zetten. In de wedstrijd tegen Gerarts won Nouwen de beslissende vijfde game.

Ook Brenda Vonk speelde een spannende wedstrijd tegen Gerarts en won de vijfde game met 11-4. Vonk bleek in haar laatste wedstrijd niet opgewassen tegen het spel van Li Nan Sun. Ook Jasminka Oeij moest in Li Nan Sun haar meerdere erkennen. De wedstrijd tegen Janssen wist Oeij wel te winnen waardoor de einduitslag met 4-2 in het voordeel van SKF werd beslist. SKF bezet momenteel samen met Dozy Den Helder de tweede plaats in de eredivisie. De eerstvolgende wedstrijd wordt op 1 november gespeeld tegen US uit Amsterdam.

Het mannenteam van SKF trad dit seizoen voor de derde keer aan met invaller Pieter van den Berg. Hij wist zijn wedstrijd tegen de jonge Laurens van Raadshoven in winst om te zetten, maar kwam tekort tegen zowel Nermin Smajic als Jeroen Bastiaansen. Edwin Vonk kende een zware middag en kon in geen van zijn wedstrijden aanspraak maken op de winst. Dicky de Jong won zijn wedstrijden van Van Raadshoven en Bastiaansen. Tegen de kopman van Scyedam, Smajic, kwam De Jong in de vijfde game net tekort. Het dubbel werd door De Jong en Van den Berg verloren waardoor de 3-7 nederlaag een feit was.

Door deze nederlaag staat SKF zes punten achter op de nummer 4 uit de eerste divisie en heeft het team bovendien een wedstrijd meer gespeeld dan de concurrenten. De kans op handhaving in de eerste divisie lijkt daarom verkeken. De hoop is nu gevestigd op het tweede mannenteam dat momenteel de leiding heeft in de tweede divisie en daarmee een kans heeft om naar de eerste divisie te promoveren.