• Privebezit Van Hal

'Mannen, kom eens kijken bij VCV'

VEENENDAAL De 19-jarige Lotte van Hal geeft een uniek inkijkje bij de volleybaldames van VCV.

Jeroen van der Veer

Het is nu koud buiten, dus met wie zou jij een perfecte zomervakantie kunnen hebben? ,,Met Isabel Kuipers. Veel zien van een dorp/stad/land gemixt met genieten van de vakantie. Een feitje dat hoort bij Isabel, is dat ze vaker dan wie dan ook uit het team een stedentrip maakt."

Wie is de lieveling van de trainer? ,,Het terechte lievelingetje; Anne Brouwer. Ook wel de oma van het team, aangezien ze al voor het 13de seizoen in het eerste damesteam speelt. Ze is ook onze aanvoerder en regelt zo ongeveer alles."

Wie van jouw teamgenoten kan hoger volleyballen als zij iets meer haar best doet? ,,Lize Meijer. Deze springveer zou wel hoger kunnen volleyballen, als ze iets meer van haar talent laat zien."

Wie is de grootste clown uit het team? ,,Niemand is (in nuchtere staat) echt een clown te noemen. Als er iemand nooit serieus zou zijn, dan denk ik niet dat ze in het eerste damesteam thuishoort."

Wie van jouw teamgenoten kan wel eens een vriend gebruiken? ,,Die gun ik iedereen. We hebben veel te veel vrijgezellen in ons team. Dus mannen, nóg een reden om een keer (of meerdere keren) te komen kijken."

Wie heb jij het liefst als directe tegenstander op de training? ,,Ik wil heel graag Marjolijn van Haarlem als directe tegenstander. Dat betekent namelijk dat ze weer mee mag doen en voldoende hersteld is van haar knieoperaties."

Tegen wie wil jij op de training liever niet spelen ,,Denise Juffer heeft zoveel kracht in haar aanval dat je zonder blok alleen bij toeval een kans maakt. De kans is groter dat je de bal om je oren krijgt, of in je gezicht. Op hoeveel staat de 'headschot-teller' bij jou, Isabel?"

Wat is de naam van jullie groepsapp? ,,VCV Dames 1, met zo'n spierbal emoticon. De profielfoto daarentegen… Deze verandert nogal vaak. Er wordt geprobeerd om bij elk feestje iemand uit het team 'bijzonder' op de foto te zetten, zodat diegene de nieuwe profielfoto kan worden. Momenteel ben ik 'de Sjaak'.

Wie is het meest ijdel uit je team? ,,Robyn van Donselaar (14) en Anouk Tekelenburg (15), uit VCV Dames 2. Na de wedstrijd in rokjes en blousejes uit de kleedkamer komen, met geföhnde haren en opgemaakte koppies."

Wie mag wel eens wat vaker een rondje geven? ,,Nina Sjoer, sowieso! Dan wordt het een rondje Fristi, Cola Zero of speciaal bier! Oh, daarnaast natuurlijk niet te vergeten dat er dan ook aan hapjes wordt gedacht! Over rituelen gesproken: op de donderdagavond worden er vaak nacho's en kaasshuffle besteld."

Met wie zou je een dag willen ruilen? ,,Anne Brouwer is huisarts in opleiding. Ik vind het aspect mensen te kunnen helpen wel heel mooi. Er komt natuurlijk veel uitdaging en afwisseling voor in het beroep. Soms bedenk ik me wat er allemaal langs kan komen en wat behandeld moet worden. Sommige dingen zou ik dan wel mee willen maken. Anderzijds ben ik heel erg blij dat sommige dingen bij het inbeelden blijven…"

Even vragen aan... is een sportrubriek van VeenendaalseKrant.nl. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team/selectie.