• Ted Walker

Maker van belangrijke goals stopt na twaalf seizoenen bij GVVV

VEENENDAAL Na twaalf seizoenen in het eerste elftal van GVVV houdt Simon Brouwer er na dit voetbaljaar mee op. De aanvallende middenvelder heeft zichzelf in de spiegel aangekeken en vindt het tijd om het stokje over te dragen. ,,Vroeger kon ik negentig minuten gaan en dat is nu verkort naar zeventig. Dat is ook voor mij frustrerend en dus moet ik eerlijk zijn naar mijzelf en naar de club."

Jeroen van der Veer

Wat er in de toekomst ook gebeurd, de supporters van GVVV zullen de inmiddels 34-jarige nooit vergeten. Met twee treffers in het duel tegen Rijnsburgse Boys schoot hij op 14 mei 2016 GVVV naar de Tweede Divisie. Het niveau waarop hij nog altijd acteert. ,,Je merkt dat het niveau steeds hoger komt te liggen, terwijl mijn fysieke gesteldheid achteruit gaat. Ik dacht er al langer over na en sinds de kerst wist ik het zeker; ik ben bezig aan mijn laatste seizoen bij deze schitterende club."

Mogelijk blijft Brouwer aan de club verbonden. Zo is hem gevraagd iets in de jeugd te doen, maar daarover twijfelt hij nog. ,,Daar ga ik nu rustig over nadenken. Wil ik nog voetballen of ga ik mij op andere dingen richten? Die vraag wordt binnenkort beantwoord."

Op andere dingen richten moet Brouwer zich sowieso. Op poepluiers verschonen bijvoorbeeld. ,,Op het veld scoor ik misschien niet meer zoveel, maar thuis wel. Mijn vriendin en ik verwachten deze zomer een kind en dat maakte het de beslissing om te stoppen bij GVVV ook makkelijker."