• Coach Luuk Jothmann en zijn assistenten tijdens een time out (archieffoto (c) Sebastiaan Nederhoed)

    Sebastiaan Nederhoed

Luuk Jothmann langer bij VCV (update)

VEENENDAAL Volleybal Combinatie Veenendaal (VCV) heeft het contract met trainer Luuk Jothmann met een jaar verlengd. De Veenendaalse oefenmeester is bezig aan zijn derde jaar bij de vrouwen van VCV. ,,Het plezier is enorm en dat is de voornaamste reden om hier te blijven."

Jeroen van der Veer

Zimpel/VCV kan al terug kijken op een mooi seizoen, want met een plaats in de middenmoot van de eerste divisie  presteert de ploeg meer dan naar behoren. Zimpel/VCV ondervond tijdens de voorbereiding op het nieuwe seizoen de nodige personele uitdagingen. De prestaties van de ploeg onder lastige omstandigheden zijn mede de basis voor een verlenging van het contract met Jothmann.

,,Zoals ik eerder wel eens heb gezegd is de lijn tussen succes en pech flinterdun'' zegt Jothmann. ,,We spelen een goed seizoen maar als het minder gaat is dat goed voelbaar. Dit blijkt uit de afgelopen wedstrijden waar, met een niet fitte en smalle selectie, lastige wedstrijden werden gespeeld.''

Toch presteren de vrouwen redelijk tot goed en is er opnieuw geen degradatienood. ,,En dat is knap", complimenteerd Jothmann zijn speelsters. ,,De dames laat ik redelijk los en je ziet dat zij hun verantwoordelijkheid pakken. Dit team maakt elke week stappen en dat is mooi om te zien"

Ondanks de tevredenheid, hoopt de oefenmeester volgend jaar nieuwe stappen te kunnen maken. Dat gaat hem vooral zitten in de hoeveelheid speelsters. ,,Ik wil graag een groep van 10-12 dames trainen. Hoe de selectie van volgend seizoen eruit zal zien weet ik nog niet. Dit is afhankelijk van ambitie, werk en persoonlijke omstandigheden. Helaas is de vijver waarin wij moeten vissen klein. Daarin moeten we creatief zijn, maar we zijn al hard bezig voor volgend seizoen."

Jothmann heeft de intentie om enkele jeugdspelers te laten gaan meetrainen om hen sneller beter te maken en daardoor te laten wennen aan het hogere niveau. Mogelijk kunnen zij daardoor op termijn doorstromen naar de selectie van VCV dames 1. Dit zal in nauwe samenspraak met de technische commissie plaats vinden. ,,We moeten trots op het feit zijn dat we een sprinkplank kunnen zijn. Speelsters kunnen hier, in de eerste divisie, ervaring op doen. Daarna zijn ze mogelijk klaar voor een stap naar de Eredivisie of topdivisie."

,,De voornaamste reden voor verlenging van het contract is de goede band dit nog steeds tussen de speelsters en trainer aanwezig is'', licht Diederick van Dam, verantwoordelijk lid van de technische commissie voor dames 1, toe. ,,Door open communicatie met de groep en feedback van de speelsters op hun waarde te schatten is er een goede chemie tussen de groep en de trainer. Hierdoor is de kwaliteit die dit seizoen in de selectie zit duidelijk naar voren gekomen. Dit alles maakt het voor de TC en het bestuur gemakkelijk om de samenwerking voort te zetten.''