• Ted Walker

Liefde voor elkaar en voor SKF

VEENENDAAL Wie de SKF-kantine binnen loopt, zal ongetwijfeld het echtpaar Van Dorp zien. De twee tortelduifjes zijn al 14 jaar aan de club verbonden en hebben er nog ieder moment plezier. Achter de bar zijn ze op hun best, al is een feestje organiseren ook wel aan het tweetal besteed.

Jeroen van der Veer

Het begon allemaal toen Adrie van Dorp aan de bedrijvencompetitie meedeed. Een potje tafeltennissen deed hij met plezier, maar het achter de bar staan beviel hem ook wel. Enkele leden van SKF viel dit op, waarna hij de vraag kreeg om dit vaker voor de club te doen.

Zonder enige twijfel volgde een volmondig ja, waarna Van Dorp weer terug was bij zijn oude liefde. ,,Ik heb 12 jaar in de horeca gewerkt en het voelde heerlijk om weer achter de bar te staan. Slap ouwehoeren, gezelligheid en iets voor de club betekenen. Dat is toch prachtig."

Al snel werd zijn vrouw Alice ook besmet met het SKF-virus en het duo bleek op meerdere vlakken een 'match made in heaven'. ,,Het is mooi om een gezamenlijke hobby te hebben", zegt Alice van Dorp. ,,Zelfs thuis zijn we nog enorm veel met SKF bezig."

SPECIAAL BROODJE Het tweetal geniet van de saamhorigheid binnen de vereniging, waar iedereen elkaar kent. Het duo voorziet de bezoekers dan graag met iets lekkers. ,,We maken vaak iets speciaals. Een broodje shoarma of warmvlees bijvoorbeeld. Tegenstanders van SKF verheugen zich vaak op duels in Veenendaal, omdat ze weten dat wij er staan."

De inkoop hiervan doet het tweetal op een zo'n goedkoop mogelijke manier, waardoor de vereniging er ook nog wat aan overhoudt. ,,Daarvoor doe je het uiteindelijk", duidt Alice van Dorp.

WAARDERING De themafeesten zijn altijd een groot succes en deze worden ook georganiseerd door de familie Van Dorp. ,,Er zijn wel eens avonden geweest waarbij het alweer licht werd toen wij de lampen uitdeden. Tegenwoordig kan dat niet meer, omdat de regels van de gemeente strenger zijn geworden", moppert Adrie van Dorp. ,,Maar dit houdt ons niet tegen om alsnog mooie feestjes te organiseren."

Ook de wall of fame, die te zien is bij de binnenkomst van de sporthal, is door Adrie van Dorp gemaakt. ,,Als ik het allemaal zo opnoem, doen mijn vrouw en ik aardig veel voor de club. Weet je wat het is; we doen het met plezier, het geeft ons energie en mensen worden blij als wij achter de bar staan. We voelen de waardering van de bezoekers en daarom blijven we dit nog met veel enthousiasme doen."

Als er gevraagd wordt hoeveel uur het tweetal in SKF stopt, durven ze geen getal noemen. ,,Laten we zeggen dat we flink wat vaker op vakantie konden gaan als we een tientje per uur kregen", lacht Adrie van Dorp. ,,Het is dan ook maar goed dat we dit niet krijgen, want ze missen ons hier al als we in september twee weken naar de zon gaan."

In de serie Clubgezichten portretteren we de gouden vrijwilligers uit de sport. Elke vereniging heeft er wel een paar. Iedereen kent hem of haar wel, het gezicht van jouw club. Elke woensdag in VeenendaalseKrant. Tips? Mail de redactie: veenendaalse.krant@bdu.nl ovv Clubgezichten

Label:

Clubgezichten