• Simon Brouwer (tweede van rechts) met drie teamgenoten.

    Privebezit Simon Brouwer

'Laurens is echt een horrorclown'

VEENENDAAL De 34-jarige Simon Brouwer speelt al twaalf seizoenen bij GVVV en neemt de VeenendaalseKrant mee naar 'de kleedkamer' van zijn club.

Jeroen van der Veer

Hoe is jouw wedstrijdvoorbereiding? ,,Rond 9 uur de wekker, dan een bakje koffie en een broodje uit de oven. Tijdens de voorbespreking een kop soep, twee krentenbolletjes, bolletje kaas, twee mandarijnen en een banaan. Bij een uitwedstrijd geld verdienen met een potje kaarten met Bart vd Beek, Robin Mulder en Robin Segers.

Met wie zou jij een perfecte vakantie hebben? ,,Ik denk met Roy Terschegget. Buiten het feit dat hij binnen de lijnen een prima aanvoerder is, zal hij er op vakantie ook op toezien dat ik nooit een leeg glas in handen heb."

Wie is het lievelingetje van de trainer? ,,Ik denk dat ik hier dan toch mezelf moet noemen. Ik heb namelijk nog nooit gehoord dat iemand een natte droom van een trainer kan zijn, maar dat is dit jaar toch echt gebeurd richting mij als persoon."

Wie is het meest ijdel ,,Rodny Hofman met stip. Staat uren voor de spiegel. Als zijn haar niet zit, dan blijft hij nooit hangen in de kantine en hij vraagt iedereen altijd om naar zijn biceps te kijken."

Wat is de mooiste kleedkamerhumor die jij ooit hebt meegemaakt? ,,Buiten de broeksriemen anders in de broeken stoppen, veters van schoenen half doorknippen, redhot in sokken/boxershorts smeren of emmers water boven op deuren of in kluisjes zetten zou ik het niet weten."

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam? ,,Jeremy de Graaf is voor mij maatje fietsendief. Na een avondje gezelligheid met de nodige drankjes hebben wij ooit samen uitleg gekregen hoe je een fiets met een stuiterslot makkelijk open kunt krijgen en dus mee kan nemen. Ik weet alleen niet of hij dit al eens in de praktijk heeft gebracht..."

Wie mag wel eens vaker een rondje geven? ,,Bart Hulsbos. Die jongen heb ik nog nooit naar de bar zien lopen. Misschien dat dat fysiek ook niet meer mogelijk is na een training, maar ik ga er alles aan doen om dit jaar meer te scoren, dan dat hij dit jaar doet (in het goede doel). Dan moet hij namelijk een hele avond naar de bar toe om drinken te halen."

Tegenover wie wil jij op de training absoluut niet staan? ,,Soufiane Laghmouchi. Ik krijg van hem altijd de meest verschrikkelijke panna's. Jammer voor hem zijn ze eigenlijk nooit effectief, maar het doet wel wat met je eigenwaarde."

Wie is de grootste clown uit het team? Laurens van der Voort heeft dit jaar er alles aan gedaan om er als een clown uit te zien. Van ooglapjes tot tulband met uitstekende oren, een echte horrorclown."

Met welke teamgenoot wil jij een dag ruilen? ,,Ik denk met Taoufik Adnane. Die jongen zegt altijd de hele dag onderweg te zijn voor het werk, maar op social media zie je achteraf altijd dat hij weer ergens lekker aan het lunchen is of gezellig op een terrasje zit. Verder zou ik veel van mijn teamgenoten graag eens een dag voor de klas willen zien staan."

Even vragen aan... is een sportrubriek van VeenendaalseKrant.nl. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team/selectie.