• Op het veld van De Merino's wordt vrijdag gespeeld om de titel.

    BDUmedia

Latjetrap-finale op Koningsdag

VEENENDAAL Maandenlang was de Veenendaalse voetbalwereld in de ban van Latjetrap en vrijdag zal bekend worden wie de beste trap van de gemeente heeft. Op het veld van De Merino's zullen de nummers één tot en met drie voor de finale van het schoolkampioenschap strijden om de eerste prijs.

Johan Jansen (GVVV), Rodney Ubbergen (DOVO), topscorer Luuk van de Lustgraaf (Veenendaal) (zie de video), Erik van de Putte (VRC) en Marco de Gooijer (De Merino's) zullen op Koningsdag proberen de eerste prijs te bemachtigen. Vijf deelnemers, omdat drie spelers op de derde plek eindigden. Zij zullen nog een keer alles uit de kast moeten halen om er vandoor te gaan met een mooie prijs, geschonken door hoofdsponsor 100% Voetbal Veenendaal.

FAVORIET Tijdens de finale zullen twee spelers gehavend aan de aftrap verschijnen. Zo hebben Luuk van de Lustgraaf en Rodney Ubbergen een blessure. ,,Ik ga een echo laten maken en hopelijk valt het mee. Ik wil de competitie namelijk wel graag winnen", laat DOVO-doelman Ubbergen weten. Die mentaliteit heeft Van de Lustgraaf ook: ,,Ik ga er alles aan doen om fit te worden voor de finale. Ik sta boven aan en wil nu winnen ook."

Bij De Merino's moet Marco de Gooijer de eer hoog houden. ,,Iedereen kan de competitie winnen. Het gaat erom wie de beste vorm heeft na Koningsnacht. Met die vorm zit het na een feest bij de selectie van De Merino's vaak wel goed."

Grote kans dat De Gooijer VRC-speler Erik van de Putte tegenkomt. Ondanks dat hij de volgende dag een finale moet spelen, is ook hij te vinden bij de feestende mensen. ,,Ik weiger op koningsnacht een feestje te missen", zegt hij lachend.

,,Ik ben geen feestbeest en drink ook geen alcohol", zegt GVVV-doelman Johan Jansen. ,,Ik ga niet zeggen dat ik favoriet ben, maar als de rest allemaal excuses heeft...."

PRONKEN Twee ballen schieten vanaf elf meter en drie vanaf de zestienmeterlijn; de opdracht was om de twee weken vrij eenvoudig voor de spelers. Verenigingen konden zelf een speler naar voren schuiven en bij de meeste clubs ontstond er onderling een strijd. De competitie was geliefd bij de liefhebbers en vrijwel iedereen zag zijn naam graag pronken op de bovenste plekken.

AANBIEDEN ,,Het was bij de meeste verenigingen niet moeilijk om een speler te vinden die een poging ging wagen", aldus Jeroen van der Veer, die namens de VeenendaalseKrant de video's maakte. ,,Spelers boden zich zelfs via de whats-app aan. Bij het opnemen probeerden ze ook nog vaak een keer extra te mogen schieten. 'Zeg je gewoon dat je niet hebt opgenomen', zeiden ze dan. Maar nee, daar deden we niet aan mee. De vijf spelers die er straks staan, hebben het op eigen kracht bereikt."

Het belooft dan ook een mooie strijd te worden, vrijdag 27 april om 12.45 uur, vlak voor de finales van het schoolvoetbal. ,,Ik zou mijn geld er niet op in durven zetten", sluit Van der Veer af. ,,Het was maandenlang een feestje om de video's te maken en hopelijk krijgen we een schitterende finale met flink wat publiek. Laten we de druk maar flink opvoeren bij die spelers, want Latjetrapkampioen word je niet zomaar."

Kijk vrijdag op VeenendaalseKrant.nl wie zich Latjetrapkampioen mag noemen.

Bekijk hier hoe de finalisten zich wisten te kwalificeren.

Label:

Latjetrap