• Jeroen van der Veer

Kwartfinale voor Petersen bij comeback

VEENENDAAL Karateka Timothy Petersen bereikte zaterdag bij de Series-A van Salzburg de kwartfinale. Na 4 maanden afwezigheid vanwege een enkelblessure maakte Petersen in de Oostenrijkse hoofdstad zijn rentree op de tatami. In een deelnemersveld met 190 karateka's was het op voorhand zeker dat het bereiken van een medailleswedstrijd een slijtageslag zou worden.

De Veenendaler boekte achtereenvolgens overwinningen op karateka's uit Bosnië, Egypte, de Verenigde Staten, Japan en Roemenië en werd daarmee poulewinnaar. In de kwartfinale verloor Petersen van de sterke Iraniër Poorshab. Daarop verloor deze Iraniër in de halve finale van de Turk Aktas. Daardoor loopt Petersen een medaillestrijd voor brons mis.

,,Vandaag was in eerste instantie een test voor mijn enkel. Vorige week zondag heb ik na vier maanden een eerste training met de groep op 100 procent kunnen doen. Het is mooi dat ik deze test goed heb doorstaan. Ook mentaal zat het goed. Ik durfde voluit te spelen en kon mijn aandacht goed op mijn spel richten. Door de vele partijen werd ik ook conditioneel op de proef gesteld. Een aantal keer moest ik echt tot het gaatje. In de wachtruimte kon ik een deel van het ontbijt nog in een prullenbak dumpen, maar tegen Japan moest ik de havermoutpap toch echt opnieuw doorslikken. Over het algemeen kijk ik positief terug op mijn rentree. Het is jammer dat ik zo'n dag niet kan afsluiten met een medaillewedstrijd. Die honger moet ik dan maar vasthouden voor het EK over vier weken."

De bondscoach moet de EK-selectie nog bekend maken, maar met het brons in Duitsland bij de start van het seizoen in september en het tonen van vormbehoud dit weekend in Oostenrijk heeft Petersen er alle vertrouwen in voor het EK te worden geselecteerd. Het EK wordt van 28 tot en met 31 maart in Spaanse Guadalajara gehouden.