Korfballers SKF in zwaar weer (update)

VEENENDAAL - SKF verloor afgelopen zaterdag opnieuw en net als een aantal keer eerder dit seizoen ging het in de slotfase mis. Een fel strijdend SKF scoorde voor het eerst dit seizoen 25 keer, maar het was niet genoeg voor de zege. Het verrassend presterende GKV/Enomics trok met een geflatteerde 28-25 score aan het langste eind.

In een mooie, maar wat steriele en sfeerloze hal, ging het tot 3-3 gelijk op. Daarna was het SKF dat het initiatief naar zich toe trok en uitliep naar 3-6. De gastheren trokken de stand echter al snel weer gelijk en pakten zelf bij 11-8 ook een voorsprong van 3 punten. In de slotfase van de eerste helft was GKV/Enomics de betere ploeg en de rust werd bereikt met een 16-12 stand. SKF-coach Lion van Klooster over de eerste helft: ,,Verdedigend zaten velen van ons aan hun maximum, echter aanvallend was er nog voldoende ruimte voor verbetering. Dit heb ik de ploeg in de rust ook voorgehouden."

Na rust had GKV/Enomics ineens moeite de korf te vinden. SKF profiteerde en kwam weer knap langszij (16-16) waarna het tot 19-19 weer gelijk op ging. Het spel werd feller, er waren aan beide kanten wat irritaties over de leiding en een heer van GKV/Enomics incasseerde een gele kaart voor een forse charge op Kevin IJzerman. De aan die charge verbonden strafworp werd door Kevin IJzerman echter persoonlijk benut en SKF leek de wedstrijd te beslissen bij 19-22. De ploeg verzuimde echter door te drukken. De onervarenheid of naïviteit in de ploeg zorgde voor onjuiste keuzes en na enige tijd zag SKF de tegenstander toch weer langszij komen bij 22-22.

SKF gaf niet op, toonde veerkracht en kwam nog twee keer op voorsprong. Bij 23-24 kreeg SKF via een maar net gemiste vrije bal een prachtige kans om definitief toe te slaan, maar het geluk was niet aan SKF's kant. In de laatste anderhalve minuut was het GKV/Enomics dat genadeloos toesloeg en op 26-25 kwam. In de laatste 15 seconden kwamen daar nog 2 onnodige treffers bij, waarbij Kevin IJzerman ook nog geel kreeg na een wanhopige poging nog iets te forceren.

Na afloop moest Lion van Klooster berusten in weer een nederlaag in de slotminuten. ,,Ik had het de spelers zo enorm gegund, ze hebben er zo keihard voor gewerkt. We zijn deze wedstrijd ingegaan door niet meer naar het scorebord te kijken, niet aan de ranglijst te denken en de termen 'winnen' en 'verliezen' uit te bannen. We zijn er frank en vrij ingegaan en ons doel was vandaag 25 treffers maken. Iets dat we dit seizoen nog niet hadden gedaan. Ik ben zeer tevreden met het aantal treffers en de energie die we op de mat legden. Alleen is het enorm zuur dat we net niet meer konden brengen en het weer een beetje spannend konden maken in de staart van de ranglijst."

Na deze nieuwe nederlaag is de situatie van SKF nog wat hachelijker geworden. SKF staat nog altijd laatste met 2 punten uit 9 wedstrijden. De ploeg heeft 2 punten achterstand op Die Haghe en nu 5 op Sporting Delta dat een puntje sprokkelde tegen Oranje Wit. De achterstand op DSC bedraagt al 7 punten, met nog 5 wedstrijden te gaan. Komende zaterdag speelt SKF in eigen huis tegen koploper KCC/Delta Logistiek. Een wedstrijd waarin SKF niets te verliezen heeft. Op basis van de nipt verloren uitwedstrijd en de ook deze zaterdag getoonde strijdlust, is er toch hoop op een broodnodige stunt.

Scores SKF: Daniël van Munster 7, Bram Grijzenhout 5, Kevin IJzerman 5, Josina Anbeek 5, Tessa van de Bos, Jacolien van Laar, Helen van de Lagemaat.