Korfballers SKF pakken winst in Heerenveen

VEENENDAAL SKF heeft, na de teleurstellende nederlaag vorige week, de draad weer opgepakt. In Heerenveen was SKF met 13-18 te sterk voor de plaatselijke korfbalvereniging.

KV Heerenveen had in beide voorgaande wedstrijden liefst 26 keer gescoord en dus wist de ploeg van Martijn Sprangers dat het vooral defensief bij de les moest zijn. En dat was de ploeg waardoor de Friezen uiteindelijk maar tot de helft van die eerdere 26 treffers kwamen.

De beginperiode was nog voor de thuisploeg met een 8-4 tussenstand tot gevolg. Maar SKF bleef rustig en repareerde nog voor rust de achterstand. Met 10-10 gingen beide ploegen de rust in.

Na rust hoefde het sterk verdedigende SKF nog maar 3 tegentreffers toe te staan. Dat bleek ruim voldoende voor de winst. Met 13-18 gingen beide punten mee terug naar Veenendaal.

SKF deelt nu met 4 punten de tweede plaats, 1 punt achter het verrassend gestarte DOS Westbroek, de ploeg van de Veenendaalse trainer/coach Steven Brink, ook nog altijd SKF-lid.

Volgende week speelt SKF thuis tegen Antilopen/Lancyr Deelen uit Leusden, dat afgelopen zaterdag ruim won van Drachten/Van der Wiel (31-23).