• Peter van Veen

Korfballers SKF overklast door DOS'46

VEENENDAAL Deze zaterdag mocht SKF aantreden in Nijeveen tegen DOS'46. Een club die op het veld nog acteert in de hoofdklasse maar in de zaal promoveerde naar de Korfbal League. De ploeg bleek ook duidelijk een maatje te groot voor de Veenendalers: 29-17.

DOS'46 schoot furieus uit de startblokken en stond binnen drie minuten op een 4-0 voorsprong. SKF-trainer Martijn Sprangers nam op dat moment een time-out om zijn ploeg wakker te schudden. Er werd slap verdedigd en aanvallend geprobeerd in het tempo van DOS'46 te blijven. Dit leidde tot veel balverlies en korte aanvallen. SKF bleek niet bij machte het sterke DOS'46 een halt toe te roepen. Pas bij een stand van 10-1 kreeg SKF enige grip op de wedstrijd. De rust werd bereikt met een stand van 17-10.

Na rust werd het nooit meer spannend. De supporters werden nog vermaakt door een paar mooie doelpunten en na 35 minuten maakte de scheidsrechter een einde aan de wedstrijd met een stand van 29-17. Een wedstrijd die in het eerste kwartier al verloren werd door SKF dat daardoor na drie wedstrijden nog steeds op nul punten staat.

Komende zaterdag speelt het vlaggenschip van SKF weer een wedstrijd in Veenendaal. Streekgenoot Wageningen komt dan op bezoek voor een echte derby. SKF zal alles op alles moeten zetten om de aansluiting met de andere ploegen terug te vinden.

Scores SKF: Kevin IJzerman 6, Daniël van Munster 3, Karin v.d. Brink 3, Tessa v.d. Bos 2, Jasper Meijers, Anne-Bertien Slingerland-de Vente, Vera van Ekris.

* Foto uit archief.