• Archief BDUmedia

Korfballers SKF nog altijd zonder punten

VEENENDAAL SKF mocht afreizen naar Den Haag voor de wedstrijd tegen HKV/Ons Eibernest. De ploeg van Martijn Sprangers was de afgelopen weken meer in gevecht met zichzelf dan met de tegenstanders. Tegen HKV/Ons Eibernest 1 mochten ze laten zien of er wat veranderd was.

Het was mooi weer in Den Haag en de ploegen hadden beide zin om aan de wedstrijd te beginnen. SKF had aan het begin van de wedstrijd de beste kansen maar wederom had het moeite deze af te maken. HKV/Ons Eibernest speelde niet overtuigend maar scoorde gewoon makkelijker dan SKF.

Via een 4-2 tussenstand werden de kleedkamers opgezocht met een 8-4 achterstand. Acht doelpunten tegen in een helft is een knappe verdedigende prestatie van de ploeg uit Veenendaal maar de vier doelpunten voor is ronduit beschamend te noemen. De ploeg wist zelf ook dat ze hier geen wedstrijden mee gaan winnen, er moest wat veranderen in de tweede helft.

Het wedstrijdbeeld veranderde echter niet in de tweede helft. SKF bleef moeite hebben met de lange aanvallen van HKV/Ons Eibernest en het daarbij horende fysieke spel van de ploeg. Aanvallend kwamen de SKF spelers bijna niet vrij omdat de Hagenezen enorm veel druk gaven. Op dit spel had SKF ook in de tweede helft geen antwoord. Hierdoor was er veel balverlies en kon de thuisploeg steeds weer een lange aanval opzetten. De stand was van 8-4 naar 16-10 gegaan. Op dat moment leek SKF gebroken en liepen de korfballers uit Den Haag verder uit tot een 20-11 eindstand.

Het afmaken van de vele kansen is al weken een punt op de agenda voor coach Martijn Sprangers maar weer konden de spelers het niet waarmaken. Aanstaande zaterdag mag SKF het opnieuw proberen. Dan ontvangt de ploeg het ook nog puntloze Oost-Arnhem om 15.30 uur in Veenendaal.

Scores SKF: Kevin IJzerman 4, Vera van Ekris 2, Daniel van Munster 2, Anne-Bertien de Vente, Tessa van den Bos, Rutger Sloothaak.