• Peter van Veen

Korfballers SKF degraderen roemloos uit hoofdklasse (update)

VEENENDAAL SKF had tot zaterdag nog een minieme kans om degradatie te ontlopen. Zelf zou de ploeg de resterende drie wedstrijden moeten winnen, terwijl de twee directe concurrenten geen punt meer mochten halen. Die route bleek als verwacht te moeilijk. Degradatie uit de hoofdklasse is een feit na de 28-18 nederlaag in Wageningen.

Gesteund door een behoorlijke groep supporters begon SKF nog heel behoorlijk aan de regioderby. Tot 7-7 bleef de ploeg in het spoor van koploper Wageningen en nam zelfs af en toe brutaal een puntje voorsprong. Bij die stand wisselde Wageningen twee mannen van vak (waarvoor drie van de acht toegestane wissels noodzakelijk waren) en liep nog voor rust uit naar een 10-7 voorsprong. Met name oud SKF-speler Luuk van der Kuilen bleek, met uiteindelijk tien treffers, een plaag voor SKF.

Mocht SKF nog illusies koesteren na rust, werd daar door Wageningen snel een einde aan gemaakt. Twee snelle treffers betekenden een voorsprong van vijf punten en het geloof bij de geelblauwen verdween. SKF kwam niet meer in de buurt van Wageningen en uiteindelijk liep de score op naar 28-18. Wageningen verzekerde zich met deze uitslag van de playoffs om promotie, SKF rest de aftocht richting overgangsklasse.

Daarbij kan SKF uiteraard kijken naar het voorbeeld van de tegenstander van deze avond. Twee seizoenen geleden degradeerde Wageningen naar de overgangsklasse, maar keerde na één seizoen al terug om nu bovenin mee te doen. SKF zal het ingezette proces, om met een herkenbare ploeg in de top van de hoofdklasse te spelen, moeten voortzetten op een lager niveau. Daar kan de jonge ploeg verder bouwen om later sterker terug te keren.

Doelpunten SKF: Bram Grijzenhout 5, Kevin IJzerman 4, Helen v.d. Lagemaat 3, Karin v.d. Brink 3, Daniël van Munster 2, Vera van Ekris.