• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Talentvol SKF slikt bittere pil

VEENENDAAL De korfballers van SKF incasseerden een domper tegen Sporting Delta. De talentvolle ploeg van trainer Lion van Klooster snakt naar de eerste overwinning in de hoofdklasse, maar gaf zaterdag op eigen veld niet thuis. Het gevolg was een 16-17 nederlaag.

,,We hebben de afgelopen weken tegen hooggeplaatste ploegen heel goed gespeeld, maar tegen Delta haalden we dat niveau niet. Dat is balen, want de groep verdient een beloning."

Die bleef uit, mede omdat de afronding haperde. ,,Normaal gesproken zijn we goed in het bepalen van het juiste moment van afronden. We zijn geduldig en schieten niet te snel op de korf", vindt Van Klooster. Tegen Delta sloeg zijn team in dat facet door. ,,We bleven te lang breien, te lang zoeken naar de ultieme kans. Dan gaat het moment ook voorbij."

De nipte nederlaag is een mentale domper voor de Veenendalers. ,,Dat is het zeker, ja. Gelukkig kunnen we ons normaal gesproken snel over teleurstellingen heen zetten. Dat moeten we, hoe vervelend het ook blijft, nu ook gaan doen."