• Ted Walker

'Koning Strafschop' belangrijk voor winnend DOVO

VEENENDAAL Met twee treffers tijdens zijn invalbeurt heeft Lars Middelwijk zich nog ietsjes meer publiekslieveling gemaakt dan dat het al was. De speler van DOVO was de gevierde man tegen DVS'33 en kon zelf ook tevreden terugkijken op de 4-2 overwinning. ,,We zijn tegen de topploegen altijd goed en daarvan was zaterdag het bewijs."

Jeroen van der Veer

Praten over zijn eigen prestaties doet Middelwijk liever niet. Hij vindt het fijner om het te hebben over de knappe overwinning, waarbij DOVO nog wel eerst op achterstand kwam. ,,Maar", zegt Middelwijk, die de eerste helft vanaf de bank bekeek. ,,Ik had niet het gevoel dat we gingen verliezen. We zaten er lekker in."

Door een wereldgoal van Joshua Patrick en een treffer van Simon van Zeelst pakten de Veenendalers voor rust nog de voorsprong en kwam DVS'33 na de onderbreking op 2-2. Toen kwam de man met de lange haren binnen de lijnen en liet hij direct van zich horen. Een benutte strafschop van Middelwijk betekende de 3-2. ,,Ik ben vroeger Koning Strafschop geweest van Utrecht, waarbij de finale in het stadion werd gespeeld. Daarom vroeg ik ook aan Patrick of ik hem mocht nemen."

DVS'33 drong daarna aan, maar een rush van de invaller zorgde voor de 4-2. ,,Ik ging door twee man heen en schoot hard in de benedenhoek. Heerlijk voetbalweekendje zo", sprak de Utrechter.