• Maanden moest Sebastiaan Klein toekijken, maar de 31-jarige speler is terug op het veld.

    Jeroen van der Veer

Klein: 'Ik was als een kind zo blij'

VEENENDAAL Na maanden toekijken is Sebastiaan Klein terug op het veld van De Merino's. De 31-jarige speler stond door een knieblessure ruim een jaar aan de kant en inmiddels heeft hij zijn eerste minuten weer gemaakt. Weliswaar in het tweede elftal, maar Klein is op de weg terug. ,,Heerlijk om weer achter het balletje te kunnen rennen."


Jeroen van der Veer

Ruim een jaar geleden lag Sebastiaan Klein op de operatietafel om even een botsplinter uit zijn knie te laten verwijderen. Toen de artsen bezig waren, werd echter duidelijk dat er meer mis was in de knie en toen kwam de vraag of ze dat ook direct moesten repareren. De inmiddels 31-jarige inwoner van Veenendaal zei volmondig ja, niet wetende dat de revalidatieperiode loodzwaar ging worden. ,,De eerste drie maanden kon ik echt vrijwel niets."

KLEEDKAMERHUMOR Toch is hij maar wat blij dat hij toen die keuze maakte. De knie is inmiddels hersteld en Klein knokt zich dapper terug. ,,Dat ik niet kon voetballen was vervelend, maar privé had ik er ook veel last van. Ik was net verhuisd, kon niet naar mijn werk en lag daardoor veel stil. Verre van ideaal. Maar goed, achteraf gezien ben ik blij dat het zo gegaan is. Nu is het in mijn knie in ieder geval goed."


Het voelt allemaal nog wat onwennig, maar Klein is weer onderdeel van De Merino's. Maandenlang zag hij zijn maatjes op het veld plezier maken, terwijl hij zijn oefeningen aan het doen was. Door aan de zijlijn bezig te zijn, bleef Klein wel bij de groep betrokken en pakte hij de kleedkamerhumor mee. ,,Ik voetbal hier natuurlijk al een aantal jaar en die gasten zijn goud waard. Door een blessure krijg je vaak wat afstand van de groep, maar ik heb mij nooit alleen gevoeld."

ONDERDEEL VAN DE GROEP Iemand die ook zeker krediet verdient voor het herstel van Klein is Sander van de Hoef. Samen met deze fysiotherapeut heeft de voetballer flink wat uurtjes doorgebracht. ,,Die man heeft enorm veel tijd in mij gestoken. Zelfs toen hij in de VS was voor zijn werk, vroeg hij aan kraakbeenspecialisten hoe hij mij het best kon behandelen. Dat heb ik echt gewaardeerd."
Waar hij voorheen Van de Hoef meerdere keren in de week zag, is dat nu stukken minder. Klein kan zich gaan richten op het volledig wedstrijdfit worden, want de knie moet sterk genoeg zijn om weer minuten te maken. ,,Het afgelopen jaar heb ik extreem veel gesport. Krachttraining, oefeningen en dingetjes met de bal. Sinds vijf weken ben ik weer onderdeel van het team en train ik met het eerste mee. De eerste keer dat dit mocht, was super. Je bent dan als een kind zo blij dat je weer op de mat staat."

DEUR KLOPPEN Twee duels in het tweede team staan inmiddels achter zijn naam en als het aan Klein ligt, sluit hij zo snel mogelijk aan bij het team van Jan Gaasbeek.

,,Maar", is hij voorzichtig. ,,Eerst wedstrijdritme opdoen in het tweede. Mijn conditie is namelijk nog niet zoals het was. Is dat terug, dan klop ik wel voorzichtig op de deur van Gaasbeek om aan te geven dat ik weer beschikbaar ben."