• Maarten de Jong

Kickboksgala keert terug in Veenendaal

VEENENDAAL Na flink wat jaren zonder, heeft Veenendaal op 12 maart weer een eigen kickboksgala. Onder leiding van Maarten de Jong en Marcel Verhaar is realisatie gelukt en zullen kinderen op een goede manier hun sport promoten. ,,We hebben er bewust voor gekozen om een jeugdgala te organiseren, omdat we Veenendaal weer langzaam willen laten wennen aan deze mooie sport."

 

Jeroen van der Veer

 

Een klein jaar is het duo, met oud-wethouder Frits Beckerman op de achtergrond, bezig met het realiseren van een gala. Waar in het verleden kickboksgala's in Veenendaal wel eens negatief in het nieuws kwamen, wil De Jong daar nu niet aan denken. ,,Daar hadden wij niets mee te maken, waren er niet bij en willen er niet over praten. Dat is gebeurd en wij gaan ons eigen gala organiseren. We hebben alles in samenspraak met de gemeente gedaan en hebben alles in orde."

GOODWILL De reden dat het evenement op zondag is, heeft puur te maken met goodwill. De Jong: ,,Wij willen andere verenigingen niet tegen de schenen schoppen. Op zaterdag zijn veel sportactiviteiten en daarom kiezen wij voor een dag later."

MET GEMEENTE Om de gemeente te laten zien hoe mooi de sport is, hebben De Jong en Marcel Verhaar toenmalig sportwethouder Frits Beckerman twee keer meegenomen naar een sportgala. ,,Hij was direct overtuigd en zoals eerder gezegd: we hebben alles samen met de gemeente gedaan. Zij weten overal van af en staan achter de plannen. Wij gaan Veenendaal laten zien hoe mooi de sport is."

SPORTFEEST Zonder dat De Jong al te veel wil verklappen, kan hij al wel vermelden dat veiligheid boven alles staat. ,,Zo wordt er die dag geen alcohol geschonken. Het moet een sportfeest worden. Voor jong en oud. Wij kijken er erg naar uit en komen volgende week in deze krant met aanvullende informatie."

 

*Volgende week woensdag verschijnt er in de VeenendaalseKrant een groot verhaal met Marcel Verhaar en Maarten de Jong.