• 2015-04-22 16:32:20 HUY - Wielrenner Wilco Kelderman (L) in actie tijdens de beklimming van de Muur van Huy tijdens de Waalse Pijl, rechts winnaar Alejandro Valverde. ANP BAS CZERWINSKI

    Bas Czerwinski

Kelderman 18e in bergrit Dauphiné

BARNEVELD/VEENENDAAL (ANP) Wilco Kelderman heeft in het Critérium du Dauphiné bijna anderhalve minuut verloren op de gele trui. Het was de eerste van vier bergetappes in de Franse rittenkoers die door veel renners als voorbereiding op de Ronde van Frankrijk wordt gebruikt. De Barnevelder, die tegenwoordig in Veenendaal woonachtig is, werd uiteindelijk 18e.

De etappe werd uiteindelijk gewonnen door Romain Bardet, Tejay van Garderen pakte de gele trui, Kelderman kwam twee minuten na de dagwinnaar over de finish. In slecht gezelschap was de renner van Lotto-Jumbo NL niet want Alejandro Valverde, Rui Costa en Vincenzo Nibali kwamen allemaal in zijn spoor binnen. Kelderman kwam twee dagen geleden nog ten val maar heeft daar wat last aan zijn pols en verwondingen aan zijn gezicht aan over gehouden. In de algemene rangschikking staat Kelderman twintigste met ruim twee minuten achterstand op klassementsleider Tejay van Garderen uit de VS.