• Jeroen van der Veer

Kees van Rijswijk en VRC na tien jaar uit elkaar 

VEENENDAAL De wegen tussen VRC en Kees van Rijswijk gaan na dit seizoen scheiden. De 49-jarige is momenteel bezig met zijn derde seizoen als hoofdtrainer en heeft aangegeven er geen vierde jaar aan vast te plakken. ,,Dat is in goed overleg met de club besproken. Voor beiden is het goed om verder te kijken."

Jeroen van der Veer

Met Van Rijswijk aan het roer behaalde VRC succes, maar ging het ook nat. Zo degradeerde het vorig seizoen uit de tweede klasse, waardoor het momenteel in de derde klasse moet spelen.

Dit was dan ook een dieptepunt in de carrière van Van Rijswijk bij VRC. Daar tegenover staat wel de promotie naar de tweede klasse. In zijn eerste seizoen als hoofdtrainer werd dit via de nacompetitie gerealiseerd. ,,Ik heb hier mooie jaren gehad en het is nog niet klaar. Ik wil hier maar op één manier afscheid nemen en dat is via promotie. Daar moet echt alles voor wijken."

Nadat Van Rijswijk zeven jaar technisch coördinator van VRC was, werd hij drie jaar geleden hoofdtrainer. Een bewuste keuze, zegt hij nu: ,,Ik wilde weer op het veld staan. Toen heb ik er onbewust voor gekozen om een pasant te worden, want een trainer heeft geen eeuwig leven bij een vereniging. Nu, na drie seizoenen, is het tijd om afscheid van elkaar te nemen."

De oefenmeester benadrukt dat hij nog niet in gesprek is met andere verenigingen en dat zijn ambitie nog wel op het veld liggen. ,,We gaan zien wat de toekomst brengt", zegt hij nuchter. ,,Eerst wil ik echt dit seizoen mooi afsluiten. Deze selectie verdient een promotie."

Naast Van Rijswijk gaat ook assistent Marcel Hofman de vereniging verlaten en daardoor moet VRC opzoek naar een vrijwel gehele nieuwe staf. ,,Ik gun Kees een hele mooie club en hij heeft hier goed werk verricht", aldus Wim van Dijk van de technische commissie. ,,Wij gaan nu een profielschets maken voor de nieuwe hoofdtrainer en zijn benieuwd welke trainers er gaan solliciteren. Hierbij hebben wij momenteel geen lijstje en gaan er blanco in. Daarnaast wordt het natuurlijk ook met de spelersraad besproken."