• Robert Pleizier

Karaktervol VCV komt te steeds te laat op stoom

VEENENDAAL De volleybaldames van VCV hebben niet de punten meegenomen vanuit Utrecht. Tegen VV Utrecht gingen alle sets met minimaal verschil verloren. ,,Eigenlijk in alles sets was er hetzelfde verloop. In iedere set kwamen we helaas te laat op gang", aldus coach Peter Spoelstra na de setstanden 25-23, 25-19, 25-23 en 25-21. 

Jeroen van der Veer

Elke keer had VCV een achterstand van een punt of zes en vervolgens gaven de dames uit Veenendaal gas bij. Op karakter kwamen ze terug en bij de 15 stond het dan vaak ook weer gelijk. ,,Vervolgens liep de tegenstander weer uit met een punt of 6, 7 verschil en moest er weer twee keer zo hard gewerkt worden om er naast te komen. In de eerste, derde en vierde set lukt dit ook maar jammer genoeg was het steeds net niet voldoende om deze sets te winnen", analyseerde Spoelstra de wedstrijd.

Waar de coach normaal geen persoon is om individuen in de media te prijzen, wil hij toch graag twee namen benoemen. ,,Positief is dat Lize Meijer een goede wedstrijd speelde en zij werd gaandeweg de wedstrijd vorderde steeds effectiever met haar aanval en Robyn Donselaar die vanuit dames 2 meeging, viel vanaf halverwege de derde set goed in als diagonaalaanvaller."