• Simon van Zeelst zou wel een dag het leven van Ubbergen willen hebben: ,,Volgens mij maakt hij mooie dingen mee. -

    Ted Walker

'Jules trekt dan rood weg'

VEENENDAAL De 25-jarige Simon van Zeelst is in zijn eerste jaar publiekslieveling van DOVO geworden en aan de hand van enkele vragen geeft de middenvelder een kijkje in de selectie.

Jeroen van der Veer

Wie is de grootste clown bij DOVO? ,,Wanneer je op stap gaat komt vaak de ware aard van Lars Middelwijk boven. Ik heb hem dingen zien doen, waarbij ik echt stuk ben gegaan. Hoe hij in het veld is, is hij ook buiten het veld. Ik zal maar niet in detail bespreken wat er die avond is gebeurd."

Wie is het meest ijdel? ,,Nando Wormgoor en Marley Berkvens heb ik hoog zitten. Haartjes perfect, zonnebank, benen scheren (Nando), sokken omhoog..."

Met wie zou jij een perfecte vakantie hebben? ,,We zijn afgelopen winter een weekendje weg geweest met het team. Zelf ben ik in voor een biertje en een feestje. Uiteindelijk bleven we met een klein groepje over, namelijk Nando Wormgoor, Mitchell de Zwart, Largo en Tarik el Khoulati. Dus met hen. Ik heb namelijk gemerkt dat ze feesten tot de late uurtjes, hier ben ik zelf ook van."

Wat is de mooiste kleedkamerhumor die jij hebt meegemaakt? ,,We hebben een filmpje waarbij onze gewaardeerde Jules Kingma (materiaalman, red) op de grond ligt. Wanneer hij dan de kleedkamer binnenkomt, spelen we dat filmpje af. Je ziet hem altijd rood wegtrekken, waarbij iedereen de tranen in zijn ogen krijgt."

Met wie zou jij een dag willen ruilen? ,,Ik denk met Rodney Ubbergen. Als ik zie naar welke feestjes hij gaat, de verhalen die hij heeft en filmpjes die hij laat zien... volgens mij maakt hij mooie dingen mee."

Wie heeft de leukste spelersvrouw? ,,Laatst heb ik iemand op Instagram toegevoegd. Verder hoef ik hier geen naam te noemen, als hij dit leest weet hij genoeg."

Wie mag wel eens vaker een rondje geven? ,,Dat zijn er een hoop. Op donderdag is het vaak op de klok kijken en wanneer ze mogen gaan, gaan ze ook. Als ik één iemand moet noemen, zeg ik Koen Hagelstein. Als student verwacht ik veel van zijn drinkniveau, maar dat valt toch wel een beetje tegen."

Aan wie vertrouw je jouw autosleutels niet toe? ,,Aan Lars Middelwijk. Als ik hoor en zie hoe hij met zijn auto omgaat, dan is het wachten tot die kapot terug komt. Daarnaast geef ik de sleutel direct aan Abderrahim Loukili. Op de snelweg rijdt hij namelijk 60."

Tegenover wie wil jij op de training absoluut niet staan? ,,Zelf vind ik Joshua Patrick en Roy Bakkenes hele goede spelers die je altijd proberen te passeren. Ze zijn technisch vaardig, snel met de bal en zoeken altijd de voetballende oplossing."

Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp? ,,Rodney Ubbergen. Gevalletje tijd over, noem ik het maar..."

Tot slot; hoe is jouw wedstrijdvoorbereiding? ,,Rond 9.30 uur gaat vaak de wekker. Na een week werken is het wel lekker om even te blijven liggen. Na een ontbijt rij ik richting Veenendaal. Voor de wedstrijd ben ik altijd redelijk rustig. Je probeert je focus te krijgen. Verder drink ik iedere wedstrijd witte Aquarius."

Even vragen aan... is een sportrubriek van VeenendaalseKrant.nl. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team/selectie.