• Jeroen van der Veer

Jubileum TV Spitsbergen groots gevierd

VEENENDAAL Het programma staat als een huis, mooie gasten zijn uitgenodigd en er zullen van donderdag tot zondag diverse activiteiten bij TV Spitsbergen zijn. Het 40-jarig jubileum gaat groots gevierd worden en daarbij zal iedereen in het zonnetje komen te staan. Figuurlijk, maar zeker ook letterlijk. ,,We hebben alles goed voorbereid en ook het weer wordt goed. Wat willen we nog meer?"

Jeroen van der Veer

 

GROOTS GEVIERD Aan het woord is voorzitter Erik Strijdhorst, die maar wat trots is op hetgeen wat aankomende week gaat gebeuren. Het is namelijk niet niets, een veertigjarig jubileum. ,,We hebben diverse commissies en met z'n allen hebben we het programma gemaakt. Hierbij hadden we één belangrijke taak; iedereen moest in het zonnetje staan. Elke doelgroep. Daarin zijn we gelukkig geslaagd."

In het weekend van 8,9,10 en 11 september wordt het jubileum op grootse wijze gevierd. Voor de 50'ers beginnen de feestelijkheden al op donderdag 8 september. Hierbij kunnen alle senioren een sportieve competitieochtend spelen, met een lunch na afloop. ,,Ik vind senioren altijd een vervelend woord", bekent Strijdhorst. ,,Laten we ze gewoon de meest ervaren spelers noemen."

 

SJENG SCHALKEN Vrijdag wordt de dag, verwacht de voorzitter. Zo zal ex-toptennisser Sjeng Schalken van 16.30 uur tot 18.00u een clinic geven voor de junioren. ,,Aansluitend is het officiële momentje met een bezoek van burgemeester Wouter Kolff."

Het ouder-kindertoernooi staat zaterdags op het programma en zondag is er een clinic Rolstoeltennis. Kortom; vier dagen vermaak op het sportcomplex van TV Spitsbergen. ,,Op 10 juli 1976 werd TV Spitsbergen opgericht, alleen als je het op 10 juli viert, is iedereen op vakantie. Inmiddels is iedereen weer terug en kunnen we nog meer leden bereiken. Het moet echt een feestje gaan worden."

 

INTERNATIONALE TOPPERS Nog niet zo gek lang is Strijdhorst voorzitter, maar één ding is duidelijk: hij zit op zijn plek. Nadat de 48-jarige inwoner van Veenendaal eerst secretaris was, werd hij daarna naar voren geschoven om het uithangbord van de club te zijn. ,,Ik moest er even over nadenken, maar besloot het te doen. Doordat ik al drie jaar een functie binnen de club had, heb ik een goed beeld gekregen."

Communicatie is het toverwoord bij Strijdhorst, die met een mooie groep vrijwilligers de club naar een hoger niveau wil tillen. ,,We hebben het hier goed voor elkaar met zo'n 800 leden. Daar zijn we trots op, al zien we het graag stijgen. Dat komt ook wel, al is het nu taak om de lijntjes binnen de club te perfectioneren."

 

Toch heeft tennis aan populariteit verloren. Dit heeft volgens Strijdhorst een duidelijke oorzaak. ,,We hadden vroeger internationaal absolute toppers. Dat is tegenwoordig niet meer zo. Ja, Kiki Bertens komt er aan, maar dat is nog niet zo ver. Het is niet dat ik mij zorgen maak, alleen zou het voor de sport wel fijn zijn als er een Nederlander een groot toernooi wint."