• Foto: Jeroen van den Berg

Jongeling verlengt bij DOVO: "Ik wil mij blijven ontwikkelen"

VEENENDAAL - Hij werd dit seizoen geruisloos gebracht door zijn trainer, maar inmiddels zit Erik van de Putte wekelijks bij de selectie van het eerste. Dit was voor de technische commissie van DOVO reden genoeg om met de speler door te gaan, waardoor de 21-jarige ook volgend seizoen voor DOVO speelt. ,,Vorig jaar was ik bij het tweede in het slop geraakt, maar dit seizoen heb ik mijn kans gegrepen."

 

door Jeroen van der Veer

 

De rappe aanvaller begon dit seizoen drie keer in de basisopstelling, iets wat Van de Putte niet had verwacht: ,,Dat was eigenlijk boven mijn verwachtingen." Door zijn trainer Hans Kraay krijgt hij veel vertrouwen en daarbij had de oud-prof ook veel individuele begeleiding voor zijn talent. ,,Ik heb daar veel van geleerd en ben vooral op technisch vlak enorm vooruit gegaan."

 

Bang voor de concurrentie is de jongeling niet, benadrukt hij: ,,Het wordt een uitdaging om de concurrentie aan het zweten te krijgen. Er zijn veel nieuwe spelers, die van hogere niveaus komen, en daar kan ik alleen maar van leren. Ik wil mij blijven ontwikkelen en dat is ook de reden dat ik bijtekenen, naast het feit dat ik graag met DOVO naar de topklasse wil."