• Lex Van Lieshout

Jong AZ wilde wedstrijd tegen GVVV uitstellen

VEENENDAAL In verband met een interlandweekend heeft Jong AZ voetbalclub GVVV geïnformeerd dat het ging onderzoeken of het duel van zaterdag 12 november uitgesteld kan worden. Nu de officiële selecties van de Nederlandse (jeugd) elftallen bekend zijn, blijkt dat de profclub geen voet heeft om op te staan.

 

Jeroen van der Veer

 

Als een club minimaal drie spelers kwijt is aan interlands van Nederlandse teams, dan mag de vereniging vragen aan de KNVB om een duel uit te stellen. ,,Maar", benadrukt GVVV-woordvoerder Youri van Doorn. ,,Dan moeten ze wel meer dan de helft van hun huidige competitiewedstrijden in de basis zijn gestart. Of minimaal 45 minuten per duel hebben meegespeeld. Nu de selecties bekend zijn, blijkt dat er geen enkele speler aan deze criteria voldoet."

 

Doordat er volgende week interlands worden gespeeld, vertrekt de A-selectie van AZ naar Turkije. Hierdoor lijkt de kans zeer klein dat enkele grote namen meedoen in de topwedstrijd tegen GVVV. ,,Mocht er alsnog een verzoek komen, dan stemmen wij daar niet mee in."