• Ted Walker

John de Wolf verruilt GVVV voor Spakenburg (update)

VEENENDAAL Totaal onverwachts verruilt John de Wolf zijn huidige club GVVV voor Spakenburg. De ploeg uit de derde divisie heeft een akkoord bereikt met de trainer voor twee seizoenen en daarmee verlaat De Wolf de Veenendalers. ,,Het spijt mij echt voor GVVV, maar deze kans kon ik niet laten liggen."

Jeroen van der Veer

In oktober 2015 werd John de Wolf aangesteld als trainer van GVVV en daarmee promoveerde hij in 2016 naar de tweede divisie. Een gelukkig huwelijk leek het te zijn en samen besloten ze het contract voor twee seizoenen te verlengen. Daaraan komt nu toch een eind: ,,Vrijdag ben ik door Spakenburg benaderd en is het snel gegaan", geeft De Wolf aan in een eerste reactie. ,,Ik wilde dit snel afhandelen, zodat ook GVVV door kan gaan."

TREIN Waar trainers regelmatig spreken van een trein die voorbij komt en waarop men moet springen, geldt dit nu ook voor John de Wolf. Intern was al langer bekend dat Spakenburg de droomclub in het amateurvoetbal voor hem was en daarom was hij vereerd toen Spakenburg hem benaderde. ,,Er hebben vijftig trainers gesolliciteerd en ik ben door hen benaderd. Dat streelt je. Bij Excelsior Maassluis en GVVV heb ik de club uit een sleur moeten halen en dat kunstje wil ik nu bij Spakenburg herhalen. De club ziet dat ook zo."

PIJN Dat hij hiervoor het Veenendaalse GVVV los moet laten, doet De Wolf diep van binnen wel pijn. ,,Natuurlijk. Ik had het daar goed. Maar zoals gezegd; ik kon deze kans niet laten liggen. Ik heb zojuist met enkele spelers gebeld en zij waren teleurgesteld. Dat mag en dat snap ik. Het moment om te vertrekken is nooit goed en ik begrijp hen dan ook heel goed. Toch zeiden zij allemaal dat ze het mij wel gunde."

,,Een ding wil ik wel benadrukken", aldus De Wolf. ,,Ik blijf van de GVVV-spelers af en ga niemand benaderen."

HARDE KLAP De klap komt hard aan in het GVVV-kamp. Zo baalt Loek Budding, hoofd technische zaken bij GVVV, enorm: ,,Dit is totaal onverwachts. Hij wilde dinsdagochtend met ons spreken en samen met Rob de Boer hebben wij om de tafel gezeten. Daarin vertelde John dat hij vertrok."

De hoofdtrainer aan zijn contract houden, was voor Budding geen optie. ,,Hij had zijn zinnen al op Spakenburg gezet en dan is hem tegenhouden geen optie. Natuurlijk vinden wij het ontzettend jammer en is dit een rare ochtend. Dit hadden wij echt niet zien aankomen."

Nadenken over een nieuwe hoofdtrainer doet de club nog niet. ,,De komende dagen gaan wij daar goed voor zitten. We moeten eerst dit laten bezinken."