• Ted Walker

'Je moet zelf het goede voorbeeld geven'

VEENENDAAL Het vrouwenvolleybal is al jaren in Veenendaal een sport op hoog niveau en Veenendaal is van het balspelletje gaan houden. Ook Anne Brouwer en Luuk Jothmann zijn besmet met het goedaardige virus. Naast dat ze beide actief zijn bij het eerste team, doen ze ook ontzettend veel vrijwilligerswerk. 

Jeroen van der Veer

Zo zit de 27-jarige Brouwer zelfs in het bestuur van de vereniging en die rol vervult ze met veel plezier. Het bestuurslid Technische Zaken denkt mee over het beleid van de vereniging en daarnaast pakt ze diverse andere taken op. ,,We hebben een niet al te groot bestuur, dus je vult elkaar continu aan. Een keer in de maand komen we bij elkaar en bespreken dan de stand van zaken."

BIJT NIET Op de vraag of dat niet bijt met VCV Dames 1, is ze helder. ,,Nee, want in het bestuur beslis ik niet mee over de zaken rondom mijn eigen team. Natuurlijk wordt mij wel eens om advies gevraagd en dan geef ik zeker antwoord, maar knopen doorhakken doe ik niet."

Daarnaast helpt Brouwer, die al sinds haar tiende bij de club speelt, ook bij het organiseren diverse activiteiten. Het jaarlijkse jeugdkamp is daar een goed voorbeeld van. ,,Daarnaast pak ik alles op wat op mijn pad komt. Het is ontzettend leerzaam en ik doe het graag voor de vereniging."

Zelf is ze ook bezig met een trainerscursus en dat ondanks haar drukke opleiding. ,,Daarom kan ik dit jaar ook voor het eerst sinds lange tijd geen eigen team trainen. Dat is jammer, al assisteer ik zo nu en dan toch nog bij Dames 3."

GEEN BROODTRAINER Iemand die ook graag zijn handen uit de mouwen steekt, is Jothmann. Dat hij meer is dan alleen maar trainer/coach bij Dames 1, wordt duidelijk als hij vertelt over zijn werkzaamheden binnen de vereniging. ,,Ach, wat heeft het eigenlijk voor zin om alles op te noemen. Ik ben geen broodtrainer die alleen maar komt om geld te verdienen aan zijn werkzaamheden. Ik wil op meerdere vlakken iets voor de club betekenen en denk graag mee. Zo beheer ik bijvoorbeeld de materialen en fluit ik wedstrijden."

De goedlachse Jothmann heeft een goede reden om de vrijwillige taken op zich te nemen: ,,Je kunt wel over alles zeuren, maar je kan ook zelf het goede voorbeeld geven. Pas daarna heb je recht van spreken.  Ik ben er zeker wel meer dan tien uur mee bezig en daarbij natuurlijk de zaterdag. Dan begin ik in de ochtend met kijken bij de jeugd, daarna spelen wijzelf en ga ik daarna door naar Heren 1. In de tussentijd ben je dan ook bezig met van alles."

VOOR IEDEREEN Het is dan ook niet vreemd dat beide volleyballiefhebbers naar voren werden geschoven als meest fanatieke vrijwilligers binnen de dames bij VCV. Zelf vinden ze dat ongetwijfeld te veel eer en daarom praten ze liever over de club. ,,Hier combineren we gezelligheid met topsport. Het is weer écht een vereniging voor iedereen, met veelal Veenendalers. Mede door de vrijwilligers blijven wij maar groeien."

In de serie Clubgezichten portretteren we de gouden vrijwilligers uit de sport. Elke vereniging heeft er wel een paar. Iedereen kent hem of haar wel, het gezicht van jouw club. Elke woensdag in VeenendaalseKrant. Tips? Mail de redactie: veenendaalse.krant@bdu.nl ovv Clubgezichten

Label:

Clubgezichten