• Ab Donker

'Je hoeft niet altijd te winnen om een winnaar te zijn'

VEENENDAAL ,,Je hoeft niet altijd te winnen om een winnaar te zijn", sprak Panter-trainer Ronald de Roos na afloop van het gelijkspel tegen SC Oranje. Daarin doelde de oefenmeester op de manier waarop zijn ploeg speelde, waarbij het simpelweg de bovenliggende partij was. Toch kwam het niet verder dan een 1-1 einduitslag. ,,Vier uit twee. Vooraf zou je daar voor tekenen."

 

Jeroen van der Veer

 

Na twee wedstrijden kan er gerust gezegd worden dat Panter een vliegende start kent. Natuurlijk is de competitie vrij onbekend, maar De Roos presteert goed bij zijn debuut als trainer in Veenendaal. Via Dwight Keeldar, die een assist kreeg van Aron de Kaste, kwam het direct na rust ook tegen SC Oranje op voorsprong. ,,Alleen krijg je hem direct weer tegen", baalde De Roos.

 

Dit gebeurde nadat een penalty eerst nog werd gescoord, maar de rebound vervolgens alsnog verzilverd werd. ,,Als ploeg moeten we dan sneller reageren en inlopen. Daar baal ik wel van."

Vervolgens ging het op jacht naar de 2-1, maar deze werd ondanks enkele goede mogelijkheden niet gevonden. ,,In deze fase moeten we blij zijn met elke punt. Op de eerste vijftien minuten na hadden we de wedstrijd onder controle en ben ik een tevreden trainer."