• Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker
  • Ted Walker

Jansen goud waard voor winnend GVVV (video)

VEENENDAAL Met een katachtige reflex stond GVVV-doelman Johan Jansen aan de basis van de 3-1 overwinning op HFC. In een gezapig potje kwam de wedstrijd maar niet los, tot het moment dat de inwoner van Barneveld heldhaftig moest optreden na een enorme pegel. In de tegenstoot scoorde Frank Tervoert op aangeven van Rodny Hofman, waardoor er Veenendaalse feestjes in beide strafschopgebieden gevierd werden.

 

Jeroen van der Veer

 

Zelf is de doelman er maar nuchter onder. Het is zijn taak om onder de lat de ballen tegen te houden. Zijn taakomschrijving kent Jansen al jaren en keer op keer weet hij de gehaalde concurrentie naar de bank te verwijzen. Wie er door de technische commissie ook gehaald wordt, keer op keer beland deze speler op de bank. Tegen HFC werd opnieuw duidelijk waarom De Wolf voor Jansen koos, want er kan gerust gezegd worden dat sluitpost een puntenpakker is.

Want wat als HFC in de 25ste minuut wel de 0-1 tegen de touwen schoot? Voor dat moment was GVVV alles behalve goed en bleek het een gezapig potje zomeravondvoetbal. Enkel en alleen Frank Tervoert liet het publiek wakker schikken met een poging op de paal. ,,Het was inderdaad niet goed", zag trainer De Wolf, die desondanks rustig op zijn stoel bleef zitten. ,,Ik kan dan wel met de botten bijl gaan hakken, maar dat schiet niet op."

In een spaarzaam moment kwam HFC voor het doel en een harde pegel werd van dichtbij door Jansen gekeerd. ,,Een reflex", bekent Jansen. ,,Hij ging langs iedereen heen en ik reageerde in een split second."

De bal werd vervolgens direct vooruit gespeeld, waarna Tervoert de 1-0 maakte. Waar ploeggenoten direct naar de nummer negen van GVVV liepen, deed Taoufik Adnane dat niet. Hij bracht Jansen een knuffel. ,,Touf en ik hebben wel eens woorden als het niet goed gaat, maar we zijn beide ook de eerste die elkaar zeggen als het wel goed gaat. Dat zijn mooie momentjes, al is het maar iets kleins."

In de tweede helft scoorde Robin Mulder op schitterende wijze de 2-0 en pikte Caifano Latupeirissa zijn eerste doelpunt namens GVVV mee. ,,Jammer dat we niet de nul hebben gehouden", baalde Jansen na afloop. ,,Niet alleen voor de statistieken, maar ook voor de lekkere hapjes. Krijgen we geen tegentreffer, dan krijgen wij deze namelijk. Dat zit er deze week dus niet in."

Bron video: GVVV TV/Fox Sports (YouTube)