• Jan Diepeveen -rechts- zit volgend jaar niet op de bank bij GVVV.

    Brenda Dekker

Jan Diepeveen: 'Dit is een klap'

VEENENDAAL Nog altijd slaapt Jan Diepeveen er niet goed van. De boodschap dat GVVV niet met hem doorgaat als assistent-trainer doet hem pijn en de 61-jarige kan het dan ook maar moeilijk een plekje geven. Hierdoor gaat Diepeveen na tien jaar afscheid nemen van de club die in zijn hart zit. ,,Het verdient geen schoonheidsprijs."

Jeroen van der Veer

Een kleine twee weken geleden werden assistent-trainers Dennis van Meegdenburg en Jan Diepeveen bij Loek Budding geroepen. Het bestuurslid besprak met het tweetal de situatie bij de Veenendalers en gaf aan dat de club uit financieel oogpunt gezien nog maar doorging met een van de assistenten, ondanks dat hoofdcoach Niek Oosterlee daar anders over dacht. ,,Tja, toen voelde ik de bui al hangen", aldus Diepeveen.

SALARIS INLEVEREN Onder John de Wolff werd Dennis van Meegdenburg aan de staf toegevoegd en samen met Diepeveen is hij nu voor het derde jaar het assistentenduo van een hoofdtrainer. Door deze constructie stond de 61-jarige een dag minder op het veld en verliep alles vlekkeloos. Vandaar dat de boodschap van Budding ook zo onverwachts kwam, geeft Diepeveen aan.

,,We kregen de tijd om het even te laten bezinken, gaf hij aan", blikt de huidige assistent terug. ,,Dat had ik ook wel even nodig ook, tot ik die zaterdag een idee had. Ik wilde de helft van mijn salaris inleveren en het eventueel anders invullen."

KLAP IN HET GEZICHT Daarover dacht Budding na, maar er kwam geen akkoord. Vanuit het bestuur werd besloten door te gaan met een assistent en doordat Diepeveen niet alle avonden aanwezig kon zijn, viel de keuze op Van Meegdenburg. ,,Dat was een klap in mijn gezicht. Niet dat er voor Dennis gekozen werd, maar vooral de manier waarop. Als ik de helft van mijn salaris zou inleveren, ging ik het voor ietsjes meer dan een vrijwilligersvergoeding doen. Dat deed ik uit clubliefde, maar tevergeefs. Bepaalde mensen dachten er anders over."

SLAPELOZE NACHTEN Afgelopen zaterdag -voor het duel tegen IJsselmeervogels- werd het nieuws wereldkundig en vertelde Diepeveen het de spelers. Dat Rodny Hofman na zijn winnende treffer die middag naar de assistent rende, deed Diepeveen veel: ,,Daar krijg ik nog een brok van in mijn keel. Dat heeft mij echt geraakt en is een signaal dat het niet aan mij ligt."

Het seizoen maakt Diepeveen af voor de spelers en staf en wat er daarna op zijn pad komt, weet de 61-jarige nog niet. ,,Daar ben ik ook helemaal niet mee bezig. Ik moet eerst dit verwerken. Ik slaap er nog steeds echt slecht van. Ik had graag nog een aantal jaren doorgegaan, maar de club denkt er anders over."

BEZUINIGEN Bestuurslid voetbaltechnische zaken Loek Budding begrijpt dat de boodschap hard aan is gekomen, maar benadrukt dat hij dit deed uit belang van de club. ,,We moeten bezuinigen en we gaan GVVV-breed bekijken waar dat kan. Een van de maatregelen was dit besluit. Natuurlijk is het enorm rot en vervelend voor Diepeveen, maar we moeten aan de club denken. We zijn gezond en willen dat blijven."