• Doelman Max Kok geeft zijn autosleutels niet aan Justin Kampert.

    BDUmedia

'Jalieke is de leukste spelersvrouw'

VEENENDAAL Max Kok is de doelman van VRC en de 20-jarige geeft een kijkje in de selectie.

Jeroen van der Veer

Max, hoe is jouw wedstrijdvoorbereiding? ,,Elke zaterdag sta ik om 04.00 uur fris en fruitig op voor mijn werk bij bakkerij het Haverland. Dan praat ik al veel met mijn werkgever over de wedstrijd, vervolgens snel naar huis, spullen inpakken en naar de club om met het team te lunchen."

Aan wie vertrouw je jouw autosleutels niet toe? ,,Aan Justin Kampert. Hij wordt regelmatig aangehouden met zijn scooter en heeft pas nog een ongelukje gehad met dat ding. Ik ben bang dat het in een auto niet veel beter gaat."

Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie kunnen hebben? ,,Met Achraf el Azzouzi. We waren in januari op trainingskamp in Marbella en tijdens het stappen verbaasde ik mij hoe los hij gaat zonder alcohol. Met zijn danspasjes bindt hij altijd wel een vrouwtje om zich heen en buiten dat om zou ik dan altijd een Bob naar huis hebben."

Wie is de lieveling van de trainer? ,,Trainen is niet echt het ding van Mitch van den Berg en hij komt er dan ook vaak mee weg als hij maar een keer heeft getraind."

Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp? ,,De legend Ruben Bargeman. Hij reageert altijd gelijk als er wat gezegd wordt. Ook meldt hij zelf vaak wat in de app."

Wie is het meest ijdel uit jouw team? ,,Basje Muller komt altijd goed gestyled naar VRC en daarom zijn de ogen dan ook vaak op hem gericht als hij de kleedkamer binnen komt in zijn skinny jeans met een mooi ruitjes motief."

Wie heeft de leukste spelersvrouw? ,,Dat is toch Bas Muller. Jalieke is onze verzorgster en buiten dat ze heel aardig is, kan ze ook goed masseren."

Wie is de dj bij jullie? ,,Robin Kooistra heeft vaak verzoeknummertjes voor de wedstrijd. Zo vindt hij het heerlijk om hardcore te luisteren om zich even lekker op de wedstrijd te kunnen focussen. Of zijn smaak bij iedereen bevalt is nog de vraag..."

Wie mag wel eens vaker een rondje geven? ,,Johan Mandemaker gebruikt vaak het excuus dat hij na de wedstrijd naar ze vriendin moet."

Met wie zou jij een dag willen ruilen? ,,Met keeperstrainer Jeroen Labeur. Hij zit regelmatig voor zijn werk in het buitenland en dan maakt hij mij weer jaloers met zijn mooie ervaringen buiten zijn werktijden."

Tegenover wie wil jij op de training absoluut niet staan? ,,Ik draai 'm om als je het niet erg vindt; spelers vinden het vaak niet fijn om bij mij in de buurt te komen..."

Tot slot; wie is de grootste clown uit het team? ,,Uit Ruben Rentenaar komt niet vaak iets zinnigs en hij sluit vaak de deuren in de kantine. Hij houdt heel erg van karaoke en dan vooral als hij er eentje te veel op heeft. Vaak appt hij mij dan op zondag dat hij spijt heeft van de zaterdagnacht. Dan steun ik hem graag via de app zodat hij het weekend er op weer helemaal uit z'n bol kan gaan."

Even vragen aan... is een sportrubriek van VeenendaalseKrant.nl. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team/selectie.