• Jeffrey Vonk (links) samen met zijn vader Edwin Vonk.

    BDUmedia

'Ik moet altijd eventjes naar de wc'

VEENENDAAL Jeffrey Vonk (20) kreeg tafeltennis met de paplepel ingegoten en is nu speler van het eerste herenteam van SKF. Hij geeft in deze rubriek een uniek inkijkje in de selectie.

Jeroen van der Veer

Aan wie vertrouw jij absoluut niet je autosleutels toe? ,,Aan Floris Zur Muhlen. Hij weet -omdat hij geen rijbewijs heeft- niet eens waar het gaspedaal zit."

Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie kunnen hebben? ,,Met Pieter van den Berg zou ik lekker ouwehoeren, bier drinken en zonnen. Floris moet thuisblijven, die mag nog geen bier."

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? ,,Ik ga eerst goed eten bij de Subway en dan om 13.00 uur naar de SKF-hal. Daar lekker met muziek aan en languit op de bank liggen, om vervolgens in te spelen. Meestal moet ik dan ook nog nét voor de wedstrijd eventjes een bezoekje aan de wc brengen."

Wie is bij jullie het lievelingetje van de trainer? ,,Dat zullen Floris Zur Murlen en Pieter van den Berg wel zijn. Dat zijn de echte trainingsbeesten. Ikzelf niet. Ik vind elke oefening veel te lang duren."

Wie is het meest ijdel? ,,Tja, ik kan hier nou wel een heel verhaal vertellen... maar ik kan hier niets anders dan mijzelf noemen."

Welke teamgenoot heeft de leukste bijnaam en wat is het verhaal daarachter? ,,Wij hebben eigenlijk allemaal geen bijnaam, maar als de lezers leuke ideeën hebben zijn die van harte welkom."

Als jij een dag het leven mocht hebben van een van je teamgenoten, met welke speler wil je dan een dagje ruilen? ,,Pieter is leraar en ik zou wel eens een dagje die leerlingen lekker willen opstoken."

Als jij trainer was van jouw team, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,Kortere loopoefeningen, maar dat weet hij van mij. Dat ligt echter meer aan mijzelf dan aan de trainer."

Wat is de mooiste kleedkamerhumor die jij ooit hebt meegemaakt? ,,Het is niet echt een kleedkamerhumordingetje, maar we hebben wel gelachen; zaterdag drukte ik op de knop om de douche aan te doen. Dat hele ding vloog er af, met draad en al. Zelfs de lampen gingen uit."

Wie is het meest actief in jullie groeps-whatsapp? ,,Dat ben ikzelf. Ik klets altijd teveel onzin. Naja, trouwens: mijn moeder zit ook in de groepsapp van team 1, omdat zij in de prestatiesport zit. Die kan er ook wat van."

Wie heeft de leukste spelersvrouw? ,,Ik, en dat kan wel eens te maken hebben met het feit dat de andere jongens nog geen vrouwtje hebben. Die van mij is trouwens wel écht heel leuk hoor."

Wie is de grootste clown uit het herenteam van SKF? ,,Ik denk niet dat ik ergens ooit een uurtje normaal heb gedaan."

Tegenover wie wil jij op de training absoluut niet staan? ,,Liever niet tegenover Pieter. Dan raap ik meer tafeltennisballen van de grond op dan dat ik ze terug mep."

Even vragen aan... is een sportrubriek van VeenendaalseKrant.nl. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team/selectie.