• Jan Gaasbeek gaat ook volgend jaar de kar trekken bij De Merino's: ,,Er zullen dingen anders gaan. -

    Aron de Koning

'Ik maak me absoluut geen zorgen'

VEENENDAAL De samenwerking tussen De Merino's en trainer Jan Gaasbeek is met minimaal een seizoen verlengd. De oefenmeester zette in de winterstop zijn handtekening onder een nieuw contract en wil met de eersteklasser de volgende stap gaan zetten. ,,We gaan voor aankomend seizoen de selectie iets inkrimpen en willen nog meer kwaliteit."

Jeroen van der Veer

Lang hoefde de inwoner van Veenendaal niet na te denken toen de onderhandelingen werden gestart. De vereniging ging graag door met de ex-prof en ook de trainer voelt zich thuis bij de club. Twee gesprekjes waren er uiteindelijk nodig en nu is de blik alweer op de herstart van de competitie gericht. ,,We hebben een punt of zeven te weinig gepakt en staan te laag", aldus Gaasbeek. ,,Dat beseft iedereen en daar moeten we verandering in aanbrengen."

DOELPUNTEN Om dit te bewerkstelligen zijn doelpunten nodig, beseft iedereen bij de vereniging. Na twaalf gespeelde wedstrijden heeft de ploeg pas veertien keer gescoord en dat is veel te weinig. Voetballend gaat het bij de Gaasbeek-brigade vrij aardig, maar bij de zestienmeter stopt het altijd. ,,We hebben naar opties bij FC Lienden gekeken. Die spelers zijn transfervrij, maar helaas vragen zij bedragen die wij nooit gaan betalen."

Doelpunten inkopen is dus niet gelukt en daarom moet de ploeg het doen met de spelers die het heeft. Een team met voldoende kwaliteit, beseft ook Gaasbeek. ,,Toen Bakkenes en De Koning van DOVO kwamen, dacht iedereen dat wij wel even bij de eerste vier gingen eindigen. Ik heb het zelf gemerkt toen ik van AZ naar DOVO ging. Een stap terug doen is enorm lastig en je hebt tijd nodig om te wennen. Dat is bij dit duo net zo en daarom verwacht ik van hen ook een betere tweede seizoenshelft."

MOGELIJKHEDEN Het zal sowieso beter moeten bij De Merino's, want de ploeg zien we momenteel terug op een tiende plaats. De streep van de nacompetitie tegen degradatie hijgt in de nek, terwijl ze in Veenendaal zo graag omhoog willen kijken.

Met de terugkeer van Sebastiaan Klein krijgt Gaasbeek na de winterstop meer mogelijkheden. Zo kan hij voor loopvermogen op het middenveld zorgen of de kapstok in de voorhoede zijn, waar Anass Lahnine en Aron de Koning omheen kunnen spelen. ,,We hebben nu alle ploegen een keer gehad en kunnen daar ons beter op instellen. Ik maak mij dan ook absoluut geen zorgen, want het voetbal zit erin. Die goals moeten gewoon een keer vallen en dan groeit het vertrouwen."

SPRINGPLANK Erin blijven, een plek in de middenmoot bemachtigen en dan alvast voorzichtig aan volgend seizoen denken is wat Gaasbeek ongetwijfeld wil. Zo bestaat de selectie op papier nu uit 22 A-selectiespelers en dit gaat volgend seizoen minder worden. ,,Wil je een stap maken, is dat nodig. Minder spelers, maar kwalitatief wel beter. Dat willen we vooral met jongens uit Veenendaal doen. Talentvolle voetballers die ons kunnen gebruiken als springplank. Met onze huidige spelers is ook al gesproken en ik verwacht dat tachtig procent van hen blijf. Dat ziet er dus goed uit."