• Amerzgiou en Loukili zijn naast teamgenoten ook vrienden.

    BDUmedia

'Ik ben het lievelingetje van Kruys'

VEENENDAAL De 32-jarige Salim Amerzgiou is bezig aan zijn tweede jaar bij DOVO en aan de hand van een paar prikkelende vragen geeft hij een kijkje in de selectie.

Jeroen van der Veer

Hoe ziet jouw wedstrijdvoorbereiding eruit? ,,Sommigen hebben hele rituelen, maar ik niet. Ik wil lekker lang slapen, vervolgens heel rustig wakker worden en dan naar de wedstrijdbespreking luisteren. Die van mij is dus eigenlijk helemaal niet bijzonder."

Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie kunnen hebben? ,,Hier kan ik niet uit een persoon kiezen, dat moeten er meer worden. Ik zou met Rodney Ubbergen, Joshua en Enrico Patrick, Loukili en Tarik el Khoulati op vakantie willen. Zij slapen toch de hele dag; lekker rustig."

Wie van jouw teamgenoten is het lievelingetje van de trainer? ,,Hij heeft er wel een paar, maar ik denk dat ik ook wel een lievelingetje van Gert Kruys ben. Hij wisselt mij altijd rond de zeventigste minuut, zodat ik niet al te moe word."

Wie is het meest ijdel uit jouw team? ,,Nando Wormgoor is de hele dag bezig met zijn haren en heeft alle soorten wax in zijn tas zitten. Deze ruiken ook nog eens naar alle soorten snoepjes die er maar zijn."

Wie heeft de leukste spelersvrouw uit je team? ,,Ik heb echt geen flauw idee. Ik zie elke week weer andere vrouwen. Ik denk dat mijn medespelers veel wisselen..."

Tegenover wie wil jij op de training absoluut niet staan? ,,Sorry, Lars Middelwijk... maar dan kies ik toch voor jou. Deze linksback raakt van alles, behalve de bal."

Wie is de grootste clown uit de selectie van DOVO? ,,Mitchell de Zwart probeert dat vooral te zijn. Daarmee hoopt hij zijn onzekerheid te verbloemen, maar dat lukt hem alleen niet zo goed. Hij is trouwens ook het meest actief in onze app; stuurt elke week het speelschema op. Lieve jongen is het wel, hoor."

Als jij trainer was van jouw team, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,Ik zou mezelf nooit wisselen. Nooit, ook al oog ik lui en moe."

Wie is de dj in jullie team en wat vind je van zijn smaak? ,,De gebroeders Patrick regelen de muziek bij ons in de kleedkamer. Ze houden met iedereen rekening en zijn geweldenaren; not."

Als jij een dag het leven mocht hebben van een van je teamgenoten, met welke speler wil je dan een dagje ruilen? ,,Doe mij het leven van onze doelman Rodney Ubbergen maar. Daar zou ik zeker mee willen ruilen. De gehele dag slapen en als 'ie wakker is, alleen maar geld uitgeven."

Wie mag wel eens vaker een rondje geven? ,,Appie Loukili. Die heeft volgens mij een spinnenweb in zijn broekzak zitten. Dat kan bijna niet anders."

Aan wie vertrouw jij je autosleutels niet toe? ,,Hier moet ik opnieuw Rodney Ubbergen noemen. Die gast is al 1000 keer zijn rijbewijs kwijtgeraakt, dus hij gaat nooit mijn autosleutels krijgen. Laat staan mijn auto."

Even vragen aan... is een sportrubriek van VeenendaalseKrant.nl. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team/selectie.