• Wilco den Hartog (rechts) kan nog altijd lachen om de actie van Niels Willemse.

    Privebezit Den Hartog

'Iedereen verplicht op Copa's'

VEENENDAAL De 30-jarige Wilco den Hartog is al jaren een vaste basisspeler bij GVVV en geeft aan de hand van prikkelende vragen een inkijkje bij de selectie.

Jeroen van der Veer

Wat is de mooiste kleedkamerhumor die jij ooit hebt meegemaakt? ,,Niels Willemse is eens 'een clown in de zestien' genoemd door een trainer in een interview. De volgende training kwam hij met een rode neus, clownschoenen en pak het veld op. De blik van de trainer was hilarisch."

Met welke ploeggenoot zou jij een perfecte vakantie kunnen hebben? ,,Met Mart de Jong, op donderdagavond na de training is hij verplicht om drinken te halen voor mij en dat doet hij erg goed. Als hij meegaat hoef ik zelf niks te doen en kan ik echt genieten van mijn vakantie."

Wie is het lievelingetje van de trainer? ,,Simon Brouwer. Ze zijn beiden leraar en praten veel over het werk. Daarnaast word je niet voor niets 'de natte droom van iedere trainer' genoemd."

Aan wie uit jouw team vertrouw je jouw autosleutels niet toe? ,,Robin Segers is echt een best jong, maar ik twijfel of hij boven het stuur uitkomt."

Als jij een dag het leven van een teamgenoot mocht hebben, wie kies je dan uit? ,,Dat is een gemakkelijke keuze; Danny de Leeuw. Die voert niet zoveel uit en maakt zich niet echt druk. Ik kan wel een dagje vrij gebruiken..."

Wie is het meest actief in jullie groeps-app? ,,Bart van de Beek, maar dat hij zo actief is komt doordat we hem bijna niet verstaan door z'n rare accent en communiceren via WhatsApp gaat dan makkelijker."

Als jij trainer was van GVVV, welke wijziging zou je doorvoeren?? ,,Ik zou iedereen verplichten om op Copa Mundials te spelen. Alle hardwerkende voetballers dragen deze voetbalschoenen."

Wie is het meest ijdel? ,,Jeremy de Graaf. Hij heeft drie soorten gel, eentje gebruikt hij voor de wedstrijd, een in de rust en een na de wedstrijd. Dan gaat er nog een gezichtscrème op na een duel, een zalfje voor de wallen onder z'n ogen en daarna voor de zekerheid nog even een speciale kam door de haartjes."

Wie heeft de leukste spelersvrouw uit je team? ,,Ik mag het eigenlijk niet zeggen maar ik vind die van Hofman wel leuk en zij mij ook."

In de kleedkamer hoort natuurlijk ook muziek. Wie is bij jullie de DJ? ,,Wij beschikken over het duo Adnane en Hofman. Ze draaien wat ze zelf willen en houden geen rekening met anderen. Bij gebrek aan beter wordt het geaccepteerd."

Wie is de grootste clown uit het team? ,,Roy Terschegget heeft de beste en de slechtste grappen. In elk geval heeft hij vaak de lachers op zijn hand met zijn droge humor."

En tot slot; tegenover wie wil jij op de training absoluut niet staan? ,,Niemand wil tegenover Robin Mulder staan. Hij staat op je tenen, zwaait een arm in je gezicht, loopt dwars door je heen en zegt dan doodleuk dat hij er niks aan kan doen."

Even vragen aan... is een sportrubriek van VeenendaalseKrant.nl. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team/selectie.