• Daan Pardijs (links) is 'bang' voor de slagen van Terlouw.

    BDUmedia

'Hij wordt Swans Doortikmans genoemd'

VEENENDAAL Daan Pardijs (19) is middenman bij VCV en de volleyballer geeft een kijkje in de selectie.

Jeroen van der Veer

Wie krijgt jouw autosleutel niet? ,,Sven Vermeulen. Hij weet het zelfs voor elkaar te krijgen dat terwijl je een gordel om hebt, dat je alle hoeken van de auto ziet."

Met wie zou jij een perfecte vakantie hebben? ,,Dit moet toch wel met Robbert de Wilde of met Wouter Renger zijn. Paar dagen een stad zien, lekker relaxen bij een zwembad of op het strand en als het kan ook nog ergens een sportwedstrijd kijken."

Wie is het meest ijdel? ,,Dit gaat tussen Hugo Rijken, Sven Vermeulen, Max Witziers en mijzelf. Altijd als iedereen klaar is met omkleden, dan gaat er bij ons nog een halve bus haarlak in."

Wie van jouw teamgenoten is het lievelingetje van de trainer? ,,Dit is een lastige. Iedereen heeft wel zijn momenten dat hij het lievelingetje van de trainer is."

Wie is het meest actief in jullie groeps-app? ,,Ik denk dat onze manager Mariette Lubbers het meest actief is. Zij neemt altijd de wastas mee naar huis en het is bijna een ritueel geworden dat er op de vrijdag een appje komt dat ze een shirtje of broekje mist van iemand die hem vergeten is om in de wastas te doen."

Wie is de grootste clown uit het team? ,,Onze Bassie is in mijn ogen Max Witziers. Hij weet het bijna bij iedere training voor elkaar te krijgen dat hij weer nieuwe bijnamen verzint voor een teamgenoot. Sommige noemt hij zo vaak bij zijn bijnaam, dat ik zelfs denk dat hij hun echte naam vergeten is."

Welke bijnaam is het leukst? ,,Dit heeft zonder wijfel Sven Vermeulen. Op de trainingen tipt hij als spelverdeler regelmatig wat ballen door. Dit valt niet altijd in goede aarde bij de 'aanvallers' uit het team. Sindsdien is hij bekroond met de titel: 'Swans Doortikmans'."

Wie heeft de leukste spelersvrouw? ,,Hier gaat Michiel de Haan er met de prijs vandoor. Ik snap nu ook wel waarom Michiel soms afwezig is op een training."

Als jij trainer was van jouw team, welke wijziging zou je doorvoeren? ,,Persoonlijk vind ik het fijn als wij wat later trainen. Om nu te trainen met nog een half bord aan avondeten in je mond is niet heel erg fijn."

Tegenover wie wil jij op de training absoluut niet staan? ,,Het kan bijna niet anders dan dat dit Timo Terlouw moet zijn. Hij kan zo bizar hard slaan dat je liever niet op hem blokkeert omdat hij mogelijk een van je vingers kan breken."

Wie mag wel eens vaker een rondje geven? ,,Sven Vermeulen. Hij gaat vaak snel richting zijn vriendin. Het zou ook wel gewaardeerd kunnen worden als hij soms wat langer in het sportcafé blijft."

Wie heeft de mooiste humor? ,,De taalgrappen zijn bij ons geliefd. Dan wordt er een poging gedaan tot een serieus gesprek en dan weet Wouter van Ark het voor elkaar te krijgen om een (woord)grap te maken, waardoor er van het serieuze gesprek weinig overblijft.

Even vragen aan... is een sportrubriek van VeenendaalseKrant.nl. In de rubriek komen spelers van de diverse sportteams aan het woord. Ze geven antwoord op niet-alledaagse vragen en geven zo een inkijkje hoe het er aan toe gaat in hun team/selectie.